Daguitstap Aalsterse senioren richting Adegem-Maldegem

tuinaDaguitstap Aalsterse senioren op woensdag 28 mei 2014

Op woensdag 28 mei 2014 kunnen de Aalsterse senioren deelnemen aan een daguitstap. Deze keer gaat het richting Adegem-Maldegem.

ADEGEM
Het museum van Adegem neemt je mee terug in de tijd, met een fascinerende tocht in het verleden van de Tweede Wereldoorlog in Vlaanderen. Herbeleef er de mobilisatie, de bezetting en bevrijding en hoe de economie drastische veranderingen meemaakte doorheen Vlaanderen en de wereld. De periodes van het smokkelen van voedsel, de rantsoenering maar ook de heropleving na de oorlogsjaren, je ontdekt het allemaal in dit museum.

De uitblinkers in dit museum zijn de Slag om het Leopoldkanaal met meer dan 200 mannequins in levensechte houdingen, films met originele beelden over AdegemMaldegem en het Meetjesland tot Antwerpen.

Daarna staat er een bezoek aan de tuinen ingepland. De Franse tuin bevat verfraaiende perken en buxushaagjes in gevormde Lodewijk XIV architectuur, vergezeld van een pracht aan duizend rozen en camelia’s. De Engelse landschapstuin bestaat uit vijvers, watervallen en een uitgestrekt grasperk omkaderd van rododendrons en azalea’s. De Japanse tuin met een pracht aan rotsblokken, die de levensweg van de mens symboliseren. De Exotentuin met zijn magische krachten en subtropische planten zoals bananenplanten, olijfbomen, palmbomen enz.

MALDEGEM
Het stoomcentrum herbergt de grootste collectie van stoomlocomotieven in Vlaanderen. In het cinemarijtuig wordt een film over de stoomtrein geprojecteerd. Je maakt een rit met de smalspoortrein en krijgen een rondleiding in de museumloods. Daarna gaat het in groep met de stoomtrein naar Eeklo heen en terug, een rit van ongeveer 10 km.

Algemene informatie
Enkel senioren van Groot-Aalst kunnen deelnemen aan de uitstap. In de deelgemeenten worden opstapplaatsen voorzien. Je persoonlijke bijdrage bedraagt 30,- EUR. (toegang tot de domeinen, gidsen museums en tuinen, middagmaal, en vervoer met de autocar). Gelieve gepast geld mee te brengen.

Inschrijven is noodzakelijk en kan tot 1 mei 2014.

Programma
– 8 uur: samenkomst op de parking van de Keizershallen. We vertrekken met de autocar om 8.30 uur stipt.
– 10 uur: aankomst in Adegem-Maldegem
– middagmaal: tomatenroomsoep met brood, kipfilet met romige Archiducsaus, rauwegroentekrans, gebakken aardappelen en koffie, als dessert mini dame blanche, inbegrepen 1 consumptie.
– Rond 18 uur wordt de terugreis aangevat. De terugkomst in Aalst is voorzien om 19 uur.

Dienst Gezin – sectie Senioren
Zwarte Zustersstraat 17 9300 Aalst
tel. 053 73 22 15
senioren@aalst.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here