Nieuwe Haaltenaren krijgen rondleiding in gemeentegebouwen

nieuwe inwoners haaltertNieuwe Haaltenaren krijgen rondleiding in enkele gemeentegebouwen

Zondagvoormiddag gingen een 35-tal nieuwe Haaltenaren in op de uitnodiging van het gemeentebestuur voor een kennismaking met een hapje en een drankje erbij. De nieuwe dynamische aanpak, met een rondleiding door enkele gemeentegebouwen, werd door alle aanwezigen zeer op prijs gesteld.

Alle in 2013 nieuw ingeschreven Haaltenaren waren uitgenodigd op het traditionele onthaal ‘ten gemeentehuize’ op zondag 23 maart. De aanpak was deze keer echter grondig vernieuwd. De nieuwe inwoners werden ’s morgens door burgemeester Veerle Baeyens, enkele schepenen en een aantal medewerkers van de gemeente verwelkomd met koffie en boterkoeken. Niet in het gemeentehuis zoals vroeger, maar in de lichte en kleurrijke ruimtes van de gemeentelijke kinderopvang ‘De Pagadder’. De aanwezige kinderen konden alvast eens alle speeltuigen uitproberen en de volwassenen kregen te horen dat deze site verder zal worden uitgebouwd tot een ‘Huis van het Kind’. Een eerste stap in die richting is reeds gezet: begin februari ging in hetzelfde gebouw een groepsopvang voor kinderen van 0 tot 3 jaar open (in samenwerking met de dienst opvanggezinnen van het OCMW).

In het aanpalende Sociaal Huis werden de verschillende diensten voorgesteld die daar gevestigd zijn: het OCMW, de sociale dienst, het PWA en de drugpreventiedienst PISAD. Afgerond werd uiteindelijk toch in het gemeentehuis met een bezoek aan de trouwzaal en de raadzaal en een voorstelling van alle andere gemeentediensten. Bij een glas echt Haalterts Haletrutbier werd deze verwelkoming gezellig afgesloten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here