50 dinosaurus fossielen onder de hamer

rex50 dinosaurus fossielen onder de hamer op online veiling, zo is er al een bod van 3.500 euro geboden op kaak T-Rex

Komende donderdag eindigt een uitzonderlijke veiling met 50 bijzondere dinosaurus fossielen. Tijdens de veiling worden onder andere tanden, schedels, poten, staarten en eieren van dinosauriërs aangeboden. Het is voor het eerst dat een veiling met zoveel dinosaurus fossielen wordt gehouden. De online veiling (www.catawiki.be/dino) vindt plaats bij Catawiki, veilinghuis voor verzamelaars. Er kan onder andere worden meegeboden op een kaakfragment van een Tyrannosaurus rex, een hoorn van een Triceratops, een poot van een Oviraptor en een wervel van een Iguanodon. Deze laatste dinosaurus staat bekend als dé Belgische dino omdat er van deze soort in de kolenmijn te Bernissart zo’n dertig complete skeletten zijn gevonden.

Veilingmeester Luc Hennion van Catawiki geeft aan dat het om een bijzondere veiling gaat ‘’Het gebeurt wel eens dat er naast de grote skeletten die alleen voor musea bestemd zijn, een bot of een wervel van een dinosaurus op een veiling wordt aangeboden, maar zoveel items tegelijk is uniek. Er zijn voor het eerst 50 fossielen van dino’s bijelkaar gebracht in één veiling. Deze veiling is extra bijzonder omdat deze voor een breed publiek is bedoeld. Er worden tijdens de veiling zowel museale topstukken aangeboden als kavels die bereikbaar zijn voor de gewone verzamelaars’’.

Topstukken
De veiling kent een aantal topstukken, waaronder een complete hoorn van een Triceratops, een dinosaurus die wel 13 ton zwaar kon worden. De hoorn is bijna 1 meter lang. Ook verwacht veilingmeester Hennion een hoge opbrengst van een kaakfragment van een Tyrannosaurus Rex. Botten en tanden van een T-Rex zijn erg gezocht en vanuit de hele wereld is er belangstelling. En tot slot is er een complete schedel van een Edmontosaurus. De schedel van deze dinosaurus, met een ‘eendesnavel’, is maar liefst 1,07 m lang en erg zeldzaam.

De dinosaurus veiling duurt nog tot en met donderdag en is te bekijken via: http://www.catawiki.be/dino

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here