Vieze mannnekes moppen in boekvorm

Demets XavierEen leraar natuurwetenschappen uit Ronse geeft een boek uit onder eigen beheer met als titel Vieze mannnekes moppen. Wij vroegen hem waarom hij dit boek op de markt bracht. Welk persoon zit achter dit boek….

“Vieze mannnekes moppen “ en “Dirty folks jokes”.

Ik ben leraar natuurwetenschappen te Ronse, tekenen is steeds een uitlaatklep voor mij geweest. Mijn grote voorliefde voor strips kan ik niet onder stoelen of banken steken. Het was mijn droom om zelf ooit een boek op de markt te brengen. Tijdens mijn lessen plaatste ik af en toe een ludieke tekening op het bord met een boodschap naar de leerlingen toe. De tekeningen vielen bij veel mensen in de smaak, en toen begon ik er ook mopjes mee te tekenen. Deze plaatste ik op facebook. De personages konden denken en zeggen wat vele mensen niet over de lippen krijgen. Al vlug groeiden ze uit tot “Vieze mannekes” die met een pikante inslag de relatie tussen mannen en vrouwen onder de loep nemen.

Er kwam een facebookpagina, hiermee kon ik ook leren welke moppen door het publiek worden gesmaakt. Na 2 jaar werk bundelde ik meer dan 100 beste moppen en stuurde die door naar enkele uitgeverijen. Er bleek interesse uit Nederland te komen om deze uit te brengen. Na een bezoek bij onze Noorderburen besloot ik hiermee door te gaan en bracht de boeken (1 boek in het Nederlands en 1 boek in het Engels, deze elk met verschillende moppen) uit onder eigen beheer.

De boeken zijn oa. te verkrijgen op het internet via Amazon.

Volgende de maand (6 april) ben ik te gast op de Gentse stripbeurs.

moppen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here