De Handelsschool uit Aalst stelt TIA voor

tia1Op donderdag 3 april heeft Dé Handelsschool in Aalst TIA voorgesteld. Daarvoor heeft de school heel wat prominenten uit de toeristische sector op de been gebracht. De voorstelling van TIA is een heus netwerkevent geworden in een mooie omkadering: zaal Boon, Best Western Keizershof Hotel.

TIA staat voor Toerisme In Actie, een pilootproject dat kadert binnen de hervormingen van het secundair onderwijs. TIA is een sterk activerend leertraject dat dit schooljaar in de richting toerisme in Dé Handelsschool is ingevoerd. TIA is bedoeld om de leerlingen nog beter op de arbeidsmarkt voor te bereiden. Daarvoor wordt per week een hele schooldag uitgetrokken waarop de leerlingen op zeer doorgedreven praktische wijze kennismaken met de wereld van het toerisme. Ze bezoeken de vele werkgevers binnen de sector of halen experten naar de klas.

Het samenwerkingsakkoord met het Best Western Keizershof Hotel past eveneens binnen dat programma. In het kader van dit werkplekleren trok de toerismeklas o.a. naar Wegwijzer en Transeurope in Brugge, naar Busworld in Kortrijk en het Vakantiesalon in Brussel. Mevrouw Muylaert van Reizen Muylaert, Dhr. Ghijsels van het Infopunt Toegankelijk Reizen, Toerisme Vlaanderen en Dhr. De Smedt, cruisesspecialist bij Ster Reizen maakten de leerlingen in de klas deel van hun expertise.

Bovendien is het contact met deze voor de leerlingen toekomstige werkgevers een unieke gelegenheid om te netwerken en zo hun kansen op een stageplaats en/of een job te verhogen.

En niet in het minst, worden dankzij TIA de competenties van de toerismeleerlingen vaker aangesproken. Onder het motto ‘al doende leer je het best’ geven zij gidsbeurten, werken zij realiteitsgetrouwe reizen uit en leren zij alle facetten van het toerisme en de vele vakantiebestemmingen in de wereld kennen.
tia2

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here