Aalst: graag traag voor de paddentrek

padAalst – Caroline De Meerleer roept op om in de nabijheid van het “Klein Parksken” in Aalstde snelheid te minderen en uit te kijken naar de overstekende padden.

Graag traag voor padden

Rond het Koningin Astrid Park werden de afgelopen week een groot aantal padden doodgereden. De beestjes hielden hun winterslaap in de voortuinen van de huizen rond het park. Ze steken nu tijdens de schemering of de vroege nacht de straat over en trekken naar de poel om er te paren of eitjes af te zetten.

Voor de diertje een gevaarlijke tocht, ze komen onder de wielen van de auto’s terecht of worden tegen de carrosserie gesmakt door het aanzuigeffect van snel voorbijrijdende auto’s.

De bestuurders vragen om langzamer te gaan rijden, zal hopelijk het leven van deze padden sparen.

Via raadslid Caroline De Meerleer (N-VA) heeft de dienst Leefmilieu verkeersborden rond het “Klein Parksken” aangebracht. “Heden werden er reeds meer dan 30 platgereden padden geteld. Het is de bedoeling om de buurtbewoners en automobilisten te mobiliseren om de snelheid te matigen en uit te kijken naar overstekende dieren.

Wie wil, kan uiteraard ook zelf meehelpen door bij valavond de padden te helpen om de straat over te steken. Zo heb ik er de voorbije dagen een tiental van een gewisse dood gered.” zegt Caroline De Meerleer.

In Hofstade op de Blekte, dit is de verbindingsweg tussen Aalst en Lede kampen we met dezelfde problematiek zegt Joke De Swaef (open-VLD). Natuurpunt doet hier een hele inspanning om kikkers en padden te helpen oversteken. Wie graag een handje wil toesteken in de buurt van Hofstade kan altijd even contact opnemen met Joke De Swaef.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here