Keurslager De Koepoort en trappen Valbusko krijgen HIB-label

hibMarc De Rouck van keurslager “De Koepoort” en Danny De Cock “trappen Valbusko” ontvingen het eerste Handmade in Belgium label (HIB) van Haaltert. Dit werd donderdagavond 20/3/2014 uitgereikt in de raadzaal van het gemeentehuis te Haaltert. De uitreiking gebeurde door Reinout Maus van Unizo en onder belangstelling van burgemeester Veerle Baeyens en schepenen.

Het Unizo-authenticiteitslabel ‘Handsmade in Belgium’ wordt toegekend aan ondernemers die aan stikte voorwaarden voldoen. Zo moet de ambachtelijke ondernemer zijn beroep in hoofdberoep uitoefenen, mag hij maximum 20 werknemers in dienst hebben, moet zijn product minstens voor 50 % ‘handemade’ zijn, heeft zijn product een zekere nutsfunctie en is het uniek in zijn soort.

Heel wat consumenten zijn tegenwoordig op zoek naar authentiek ambachtelijke producten, alleen: Wat is echt authentiek ambachtelijk en wat is industrieel geproduceerd? In Frankrijk is het begrip ‘ambachtelijk’ officieel beschermd, maar niet zo in België, waar iedereen de term mag gebruiken, met alle risico’s, van verwarring tot misbruiken, vandien. Daarom lanceerde UNIZO het authenticiteitslabel ‘Handsmade in Belgium’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here