Opening nieuwe lokalen ’t Bijgaards Ateljee

pvd2Opening nieuwe lokalen ’t Bijgaards Ateljee

Vanavond opende ’t Bijgaards Ateljee haar nieuwe lokalen in Solleveld in Sint-Martens-Bodegem. De oude chirolokalen werden opgeknapt door het gemeentepersoneel, zodat ze geschikt zijn als creatieve werkplek voor de leden van de vereniging.

‘t Bijgaards Atelier zat vroeger in de kelder van het pampoelhuis in Groot-Bijgaarden. De werkmannen van de gemeentelijke dienst gebouwen hebben de oude chirolokalen het voorbije jaar aangepast voor het atelier. Zo is er een apart brandveilig lokaal gemaakt voor hun oven (keramiek) en is de elektriciteit vernieuwd met een eigen aansluiting zodat ze hun eigen energiefactuur kunnen betalen.

De voorbije maanden heeft ‘t Ateljee hun materiaal, met onder andere hun grote bakoven (zie foto) verhuisd, geen eenvoudige klus zo is gebleken. Maar alles werd op voorhand opgemeten en zo kreeg alles een plaatsje.

Vorig jaar had de dienst in hetzelfde gebouw ook al een opslaglokaaltje gemaakt voor het crea-atelier van Okra Bodegem die verhuisden vanuit het oud-gemeentehuis van Sint-Martens-Bodegem en hun activiteiten nu houden in de kleine zaal van Solleveld.

Ook voor de Koninklijke Fanfare De Vrije Belgen en JK Vuilbak werden eerder al investeringen gedaan. Zo werden het raamwerk en het dak grondig aangepakt. Een prachtige realisatie van het gemeentebestuur.

pvd3
pvd1

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here