Laat gratis een hartfilmpje maken in het OLV Aalst

hartfilmLaat op 26 en 27 maart gratis een hartfilmpje maken in het OLV Aalst tijdens de Week van het Hartritme in het OLV Ziekenhuis.

Voorkamerfibrillatie is de meest voorkomende hartritmestoornis. Omdat een tijdige diagnose erg belangrijk is, organiseert de Belgian Heart Rhythm Association (BeHRA) voor de vijfde keer de nationale Week van het Hartritme waarop u gratis uw hartritme kunt laten controleren in de deelnemende ziekenhuizen. De dienst Cardiologie van het OLV Ziekenhuis is uiteraard ook van de partij.

Dokter Peter Geelen, cardioloog: “Bij voorkamerfibrillatie slaat het hart op hol en begint het zeer onregelmatig te kloppen. Dit verhoogt het risico op hartfalen en op de vorming van bloedklonters, die een trombose of beroerte kunnen veroorzaken. Bij op 1 op 3 mensen geeft voorkamerfibrillatie echter geen klachten, en daardoor wordt het soms te laat ontdekt. Er bestaan verschillende zeer goede behandelingen voor voor-kamerfibrillatie. Op 26 en 27 maart maken wij gratis een elektrocardio-gram*. Hiermee wordt de elektrische activiteit van uw hart pijnloos op-gemeten gedurende ongeveer 30 seconden. Als er iets wordt vast-gesteld, krijgt u een brief mee voor uw huisarts, zodat u samen met hem of haar het vervolg kunt bespreken.”

Voor het OLV Ziekenhuis is de Week van het Hartritme al op voorhand een succes. Reeds meer dan 300 geïnteresseerden maakten via de website van de BeHRA een reservatie om een gratis ECG te laten maken. Daarmee is het geplande schema voor de voorinschrijvingen al volzet! Geïnteresseerden die nog niet zijn ingeschreven, kunnen nog altijd langskomen voor een vrije afspraak (zie schema hieronder), maar moeten rekening houden met een mogelijke wachttijd.

• Campus Asse: woensdag 26 maart van 10.30 tot 12.00 u
• Campus Ninove: woensdag 26 maart van 15.00 tot 16.00 u
• Campus Aalst: donderdag 27 maart van 12.00 tot 16.00 u

Breng ook een bezoek aan de website www.mijnhartritme.be om uw risicopercentage op voorkamerfibrillatie te berekenen en voor nuttige informatie hieromtrent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here