Start realisatie Hopzaal is sneller dan verwacht

carolineverdoodtSchepenen Caroline Verdoodt en Iwein De Koninck uit Aalst delen mee dat de stedenbouwkundige vergunning voor het slopen van een handelspand en het verbouwen van een feestzaal aan de Hopmarkt, werden goedgekeurd. Niets kan nu de start van de realisatie van een zaal voor de Aalsterse jeugd meer in de weg staan. De zichtbare buitenwerken kunnen beginnen, binnen is al heel wat gebeurd.

De afbraak kan enkel als er een nieuwbouwproject wordt gepland en gerealiseerd. Bedoeling is de open ruimte tussen 2 gevels van de buren op te vullen met een nieuwbouw die moet toelaten het gebouw, de huidige zaal, nog polyvalenter in te vullen met oa de repetitie boxen en andere zaken die jeugdcultuur centraal zetten.

Voor die nieuwbouw kwam architect Pascal Francois als laureaat uit een wedstrijd die door de jeugddienst en de stadsarchitecte werd georganiseerd. Voor de financiering van de nieuwbouw wordt aangeklopt bij de Vlaamse regering voor subsidiëring. Via het Foci (fonds voor Culturele Infrastructuur) kan minister Schauvliege hierin een belangrijke rol spelen. De schepenen zijn beiden zeer verheugd dat dit project nu echt van start kan gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here