N-VA Dender zet 6 Jong kandidaten op verkiezingslijsten

nva jongeren denderDender zet in op de jeugd: 6 Jong N-VA kandidaten op de verkiezingslijsten

Voor de komende verkiezingen van 25 mei, staan er op de N-VA lijsten voor ons arrondissement Dendermonde maar liefst 6 jongeren op de lijst:
– An Vervliet (Lebbeke) 15de plaats Vlaams parlement
– Tomas Roggeman (Dendermonde) 21ste plaats Vlaams parlement
– Ward Vrancken (Buggenhout) 12de opvolger Vlaams parlement
– Klaartje van Havermaet (Dendermonde) 12de plaats Kamer
– Jasmien Jaques (Laarne) 5de opvolger Kamer
– Laurens Himpe (Wichelen) 8ste opvolger Kamer

N-VA gelooft volop in deze jonge mensen, waarvan een aantal reeds hun sporen verdiend hebben bij de afgelopen gemeente- en provincieraadsverkiezingen.

Een korte voorstelling van de kandidaten:

An Vervliet (31) komt uit Lebbeke en zetelt sinds de laatste verkiezingen zowel in de gemeenteraad als in de provincieraad. Ze is al geruime tijd actief in de (Jong) N-VA gelederen en werkt als parlementair medewerker in het federaal parlement.

Als historicus wil An haar steentje bijdragen aan de dossiers onderwijs en erfgoed, vanuit haar ervaring bij de FOD Mobiliteit en Vervoer wil ze meebouwen aan een nieuwe mobiliteit en vanuit haar ervaring in de Provincieraad aan het waterbeleid en de ruimtelijke ordening.

Tomas Roggeman (27) is het jongste gemeenteraadslid van Dendermonde. Hij ijvert voor propere gemeenten en een toekomstgericht erfgoedbeleid. Tomas is medewerker in het federaal parlement. Door zijn engagement voor de jeugd werd hij nationaal bestuurslid van Jong N-VA.

Over zijn kandidatuur: “Onder Di Rupo is de staatsschuld met minstens 15 miljard euro toegenomen. Toekomstige generaties zijn daar de dupe van. Wij gaan voor een ander beleid, dat onze welvaart veiligstelt voor de jeugd.”

Ward Vranken (27) is jeugdwerker en tevens secretaris van de lokale afdeling. Hij behaalde een master in de educatieve studies en zijn interessegebieden zijn jeugd, onderwijs, welzijn, milieu.

Ward vindt dat een overheid die steden en gemeenten verplicht om te besparen zelf het voorbeeld moet geven. Met een slankere en efficiëntere overheid komt er ruimte vrij om onze gemeenschap te vormen vanaf de basis, het volk.
Alleen kan je veel, samen kan je alles!

Klaartje Van Havermaet (29) woont in het centrum van Dendermonde en werkt als parlementair medewerkster in het Vlaams Parlement. Daarnaast is ze gemeenteraadslid en secretaris van de lokale afdeling.

Klaartje wil samen met de hele ploeg zoveel mogelijk mensen ervan overtuigen dat ons land een structurele en sociaal-economische verandering nodig heeft om vooruit te geraken. Enkel op die manier kan de welvaart en het welzijn van iedereen behouden en verbeterd worden.

Jasmien Jaques (19) studeert rechten. Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen was ze totaal verrast, maar ook heel blij, om van op de 10de plaats verkozen te zijn als gemeenteraadslid.

Jasmien wenst vooral een aanspreekpunt te zijn voor de jongeren, om via deze weg mee de N-VA te verdedigen. Ze gaat zich volop smijten in de campagne om samen met de andere kandidaten de vooruitgang voor verandering te verwezenlijken.

Laurens Himpe (22), masterstudent burgerlijk ingenieur bouwkunde, is een gedreven jonge kerel die gebeten is door politiek. Vanuit zijn studies en voorzitterschap van Jong N-VA UGent probeert hij in het kluwen van politieke redevoering de rationele redevoering te promoten en de verantwoordelijkheid in de politiek te doen zegevieren. Mede door zijn vrijwilligersengagement als oud coördinator van onderwijs en media bij WelJongNietHetero zet hij zich ook al jaar en dag in om de holebiacceptatie in de maatschappij te versterken.

Giel Van Medegael, voorzitter Jong N-VA Dender: “wij zijn blij dat de partij ook het jong potentieel uit onze regio een kans geeft. Jongeren maken deel uit van de samenleving en dienen ook op politiek vlak vertegenwoordigd te worden. Bovendien zijn de jongeren van nu de volwassenen van de toekomst.”

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here