Europese staatshoofden in Brussel? De klimaatbeweging ook!

luchtverontreinigingOp donderdag 20 maart zitten de Europese staatshoofden in Brussel samen om o.a. het klimaat- en energiebeleid van de komende jaren te bepalen. Vzw Climaxi roept samen met Friends of the Earth Europe, RESCOOP.EU, M3M, CEO, The Climate Train en Klimaat & Sociale Rechtvaardigheid op om actie te voeren in Brussel.

We zijn er van overtuigd dat er dringend plaats gemaakt moet worden voor rechtvaardige energie. Vuile energiebronnen zoals steenkool, kernenergie, steenkoolgas en schaliegas worden door Europese beleidsmakers nog steeds volop gesteund, terwijl deze vooral de belangen van vervuilende ondernemingen steunen. We hebben echter nood aan duurzame energie die de belangen van de mensen vooropstelt.

Daarom verzamelen we om 17u nabij het gebouw (Schuman rondpunt) waar de Europese staatshoofden samenkomen en tonen we hen onze frustratie d.m.v. toespraken en banners. Vervolgens keren we hen onze rug toe en ontplooien we een kleurrijk beeld van échte, rechtvaardige energie oplossingen. Om af te sluiten, genieten we van inspirerende toespraken uit de bewegingen voor klimaatrechtvaardigheid en sociale rechtvaardigheid zegt Filip De Bodt voor vzw Climaxi

energy

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here