Aalsterse hockeydames voorgesteld in nieuwe outfit

hcaDe Aalsterse hockeydames werden afgelopen zaterdag 15 maart 2014 voorgesteld in hun nieuwe outfit. De dames zijn verheugd dat een lokale firma zoals de verfgroothandel Schellaert uit Aalst dit sponsorship heeft aangegaan en willen dit in de bloemetjes zetten. Ook andere Aalsterse ondernemers vinden stilaan hun weg naar HCP Aalst. Schellaert heeft dankzij haar partnership met HCP Aalst haar imago verbonden aan een sport die een toenemende populariteit geniet in België.

Op weg naar Rio 2016 – Sinds een paar jaar is het Belgische hockey in de ‘winning mood’: het toenemend aantal leden, uitstekende resultaten van de Belgische clubs in de Euro Hockey League, een tweede Olympische kwalificatie op rij van de heren, met als resultaat een negende plaats op de world ranking. Het Belgische damesteam gaat dezelfde weg op, met een allereerste Olympische kwalificatie in 2012.

Hockeyclub “HCP Aalst” zet hockey opnieuw op het Aalsterse sportmenu. In september 2013 begon de club aan haar vierde seizoen in de Belgische hockeycompetitie. De geschiedenis die hieraan voorafgaat, begint in 2010. Een 25-tal hockeyers trainen op een tennisveld aan de Osbroek en spelen de thuiswedstrijden bij de hockeyclub in Temse, toen nog onder de naam HC Oilsjt.

In 2011 werd de naam veranderd naar “Hockey Club Patria Aalst” aka “HCP Aalst”. Dankzij een harde kern van ervaren hockeyers is genoeg ervaring aanwezig om de club levensvatbaar te maken. 
Tegen de aanvang van het tweede seizoen is de aanleg van de stedelijke kunstgrasvelden voltooid. Dit is de start van een succesvol groeiverhaal: na amper één seizoen stijgt het ledenaantal vlot van 25 naar 105. Dit komt vooral dankzij de start van jeugd- en damestrainingen. Deze uitbouw was niet mogelijk geweest zonder, de door de stad, ter beschikking gestelde kunstgrasvelden. 
Hockey krijgt langzaam maar zeker voet aan de grond in Aalst en de populariteit van de sport stijgt door de prestaties van het nationale heren- en damesteam. Tijdens het EK in Mönchengladbach en Boom enerzijds en de Olympische Spelen in Beijing en London anderzijds, laten de Belgische teams zich niet onopgemerkt.

De media doet zijn werk en dit laat zich optekenen in een forse toename van het ledental. 
Ook het derde jaar ziet HCP Aalst haar ledenaantal fors stijgen. Van 105 gaat het naar bijna 200 leden. Seizoen 2013-2014 wordt door HCP Aalst aangevat met een ledenbestand van 250 hockeyers. Intussen zijn dit er bijna 270. 
De stelling, dat het beoefenen van hockey in Aalst géén eendagsvlieg is, wordt door de snelle toename en de quasi nul-afname van het ledenaantal zwart op wit bevestigd.

HCP Aalst kan dit seizoen veelbelovende resultaten voorleggen! Zowel de volwassenen als de jeugd heeft aansluiting gevonden bij de top of subtop van hun reeksen. Het lijdt dus géén twijfel: het Aalsterse Hockey beleeft momenteel gouden tijden en er lijkt voorlopig géén einde te komen aan de toestroom van enthousiastelingen.

www.hockeyaalst.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here