BuSO Levensvreugde voert actie op Wereldwaterdag

busoAalst – BuSO Levensvreugde voert actie op Wereldwaterdag

Op vrijdag 21 maart is het voor de scholen de Wereldwaterdag van de Verenigde Naties. Die dag wordt er speciaal aandacht gevraagd voor schoon drinkwater en goede sanitaire voorzieningen bij ons en in het zuiden. De BuSO-school van Levensvreugde – zo’n 110 leerlingen van 12 tot 21 jaar – voert daarvoor actie.

Om 9 uur gaan de leerlingen tijdens een educatief spel met hun verschillende klasgroepen op zoek naar water. Een aantal bidons met water ligt verborgen in het bos op het domein van Levensvreugde. Eens ze die gevonden hebben, wordt het water verdeeld en krijgt elke leerling een drinkflesje voor de wandeling.

Vanaf 10 uur begint dan de “Walk for water”, een optocht door de buurt om ook buiten Levensvreugde aandacht te vragen voor de waterproblematiek. Leerlingen hebben in de voorbije week daarover les gekregen, geknutseld en ook spandoeken en plakkaten gemaakt waarop hun boodschap te lezen staat.

Tegen de middag zijn de leerlingen dan terug op school. Wat er daar op het menu staat, weten we nog niet, maar de drank zal in elk geval water zijn!

Vzw Levensvreugde Scholen
BuSO Levensvreugde
Botermelkstraat 201
9300 AALST
www.busonder.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here