Castelhof Bodegem omgetoverd tot 2e handsbeurs

p1Deze namiddag (zaterdag 15 maart 2014) werd het Jeugdcentrum Castelhof te Sint-Martens-Bodegem omgetoverd tot een prachtige 2e handsbeurs ingericht door de plaatselijke gezinsbond. Al heel vroeg stonden de potentiële verkopers aan te schuiven om hun waren te koop aan te bieden.

De organisatoren zijn niet meer aan hun proefstuk toe, waardoor alles heel vlot afgehandeld werd. De verkopers laten de te verkopen waar registreren en vermelden een vraagprijs en de mensen van de gezinsbond doen de rest. Al wat de respectievelijke verkopers nog moeten doen is na de beurs terugkeren om hun geld en/of de niet verkochte waren op te halen.

Vanaf 14u was het aanschuiven geblazen en werden de waren door jonge-en toekomstige moeders, oma’s en andere (meestal dames) gekeurd, herkeurd, teruggelegd of tenslotte meegenomen. Daarna werd alles netjes aan de kassa verrekend.

Er was een verscheidenheid van spullen die te koop werden aangeboden van babykleertjes over autostoelen tot kleren voor 16-jarigen en ouder. Kortom voor ieder wat wils. Op de binnenplaats konden kinderen terecht die hun niet meer gebruikte speelgoed konden verkopen en dit in eigen beheer. Links en rechts werd er wel een oogje in het zeil gehouden door de ouders, maar het moet gezegd onze jeugd stonden als volleerde verkopers hun waren aan te prijzen, en zoals ook bij de volwassenen gebeurd op bvb antiekmarkten werd er ook onderhandeld en afgeboden op een bepaalde prijs al dan niet met succes.

Kortom de organisatoren konden weer eens buigen op een succesvolle markt en naar ons aanvoelen zullen er zeker nog meerdere volgen. Alvast een dikke pluim voor de schitterende organisatie en op naar de volgende!

p2
p3
p4

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here