Ludieke actie om de Dag van de Zorg in de kijker te zetten

dokterZondag 16 maart 2014 vindt de derde editie van de Dag van de Zorg plaats. 170 zorg- en welzijnsvoorzieningen in heel Vlaanderen organiseren tal van activiteiten voor jong en oud. Daarmee willen ze de sector op een positieve manier beter bekend maken bij een ruim publiek.

Op de Dag van de Zorg stellen 13 Gentse organisaties hun deuren open. Elke organisatie biedt rondleidingen en leuke activiteiten aan. Samen hebben ze een Dag van de Zorg-route uitgestippeld met tien locaties, eerstelijn en tweedelijn, onderwijs, ziekenhuis, woonzorgcentra, wijkgezondheidscentra, bedrijven, enz. Het is een mix van grote en kleine organisaties met heel uiteenlopende programma’s.

Op vrijdag 14 maart 2014 vindt op de Vrijdagmarkt een ludieke actie plaats om de Dag van de Zorg onder de aandacht te brengen. Vanaf 10 uur zullen een vijftigtal studenten van de Hogeschool Gent daar de hartslag en bloeddruk meten van voorbijgangers. Om 12 uur volgt op de Vrijdagmarkt (kant Grootkanonplein) een fotomoment met de studenten, Resul Tapmaz, schepen van Welzijn, Gelijke kansen, Gezondheid en Sport, en afgevaardigden van de deelnemende Gentse organisaties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here