Provincie West-Vlaanderen geeft gratis bloemzaad

bijProvincie verdeelt opnieuw gratis bloemenzaad als steun aan de bijen.

Onze bijen stellen het vandaag niet zo goed. Ze zijn nochtans erg nuttig en een onmisbare schakel in de natuur, denk maar aan de bestuiving. Eén van de oorzaken is het verdwijnen van bloemen met nectar in tuinen, bermen, weilanden en op akkers.

Om hieraan tegemoet te komen verdeelt de Provincie West-Vlaanderen vanaf zaterdag 15 maart gratis proefzakjes bloemenzaad (10 g – goed voor ongeveer 5 m²) in het kader van de campagne ‘Laat het zoemen met bloemen’.

Het bloemenzaad kan besteld worden via de website, via 0800 20 021 of via provincie@west-vlaanderen.be of kan afgehaald worden in het Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis (Jan Van Eyckplein 2 in Brugge). Per persoon kan maximaal één zakje per bloemenmengsel besteld of afgehaald worden.

Er zijn twee verschillende bloemenzaadmengsels beschikbaar, ‘bloemenakker’ en ‘bloemenweide’. Van elke soort zijn er 10.000 zakjes beschikbaar. In 2011, 2012 en 2013 verdeelde de Provincie eveneens gratis bloemenzaad. De mengsels werden door het provinciebestuur in samenwerking met Inagro vzw, het instituut voor onderzoek en advies in land- & tuinbouw, ontwikkeld.

bijenmengselPraktisch
Het bloemenzaad kan besteld worden via de website, via 0800 20 021 of via provincie@west-vlaanderen.be of kan afgehaald worden in het Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis (Jan Van Eyckplein 2 in Brugge).

Per persoon kan maximaal één zakje per bloemenmengsel besteld/afgehaald worden.
[www.west-vlaanderen.be/bijen]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here