Grachten in Ajuinenstraat bijna verleden tijd

Ajuinenstraat1Aalst – Volgens Schepen van Openbare Werken Ann Van de Steen (SD&P) zijn de moeilijkheden voor de bewoners van de Ajuinenstraat in Aalst bijna verleden tijd. Ann Van de Steen, schepen Openbare Werken en Caroline Verdoodt (N-VA), schepen van Ruimtelijke Ordening zoeken samen naar een oplossing voor de grachten in de Ajuinenstraat. De stad Aalst heeft in deze geen verantwoordelijkheid. Wij proberen tot een goede oplossing te komen zegt Ann Van de Steen , maar een vergunning moeten we volgens de regels uitvoeren. Als het zo beschreven staat in een verkavelingsvergunning zal de Stad en de eigenaars die regels verplicht moeten naleven.

De grachten maakten deel uit van de verkavelingsvoorschriften. Door de private verkavelaar werd de aanleg van de grachten, bewust of onbewust, onvoldoende gecommuniceerd naar de bouwheren. Nu blijkt zelfs dat elke woning supplementair uitgerust werd met een eigen infiltratiesysteem zodat deze open gracht in principe niet meer voor de volle 100% functioneel is.

Door de diensten Ruimtelijke Ordening, juridische zaken en Openbare Werken worden eventuele nieuwe ontwikkeling onderzocht , waarna deze voor consensus worden voorgelegd aan het College van Burgemeester en Schepen en aan de Gemeenteraad. In dit geval zullen er met alle bewoners van de Ajuinenstraat zeer goede afspraken moeten worden gemaakt en zullen alle aanpassing op hun kosten moeten worden uitgevoerd.

Zo geeft Schepen van Openbare Werken Ann Van de Steen ook de goede raad aan toekomstige kopers van bouwgronden om zich heel goed te informeren en zeker ook de kleine lettertjes te lezen om nadien voor geen verassingen komen te staan zoals deze hierboven besproken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here