SGS beslist zelf over de dood van zwerfkatten

zwerfkattenDirk Blanchart – voorzitter van BLID laat weten in een persmededeling aan onze redactie dat zijn dierenrechtenorganisatie niet is opgezet met het vangen van zwerfkatten om ze nadien eventueel te euthanaseren. Hij benadrukt dat het zetten van vangkooien strafbaar is.

Lees hier de volledige persmededeling van BLID.

“Woensdag 12 maart 2014 – SGS beslist zelf over de dood van zwerfkatten

SGS een bedrijf uit Antwerpen, die verschillende diensten aanbied aan bedrijven, beslist zelf over de dood van zwerfkatten. Dit is gebleken na een melding van vangkooien voor katten die waren opgemerkt, achteraan in de loszone van het warenhuis Colryut aan de Noorderlaan in Waregem. Gisteren werden twee katten opgemerkt in de kooien en die blijkbaar uitgeput hun lot zaten af te wachten. De dieren worden gelokt met een stuk vlees, om dan eens ze het aanraken de kooi dicht klapt. Na contact met het warenhuis Colryut werden we gecontacteerd door de firma SGS voor een verduidelijkende uitleg.

Blijkt dat SGS heel actief is in het bestrijden van ongedierte, maar ook in het plaatsen van vangkooien voor katten waar hun klanten last van zouden kunnen hebben. Tijdens het gesprek met een van de managers, werd duidelijk dat SGS de korte oplossing hanteert en alle katten die in hun kooien terecht komen worden geeuthanaseert. Een onduidelijke uitleg aangaande het behandelen van kittens en eventuele huiskatten die in hun kooien terecht komen, kon BLID niet overtuigen van de goede en hopeloze bedoelingen van SGS. Het zetten van vangkooien blijft strafbaar.

Ook werd SGS erop gewezen, dat heel wat gemeenten inspanningen leveren voor het steriliseren van zwerfkatten, om deze dan terug uit te zetten als bestrijders voor ongedierte. Buurtbewoners worden gecontacteerd wanneer er zwerfkatten worden gevangen, zodat deze kunnen worden binnen gehouden. Dit zijn allemaal zaken waar SGS geen rekening mee houdt. “Wellicht zijn er al veel katten in de kooien van SGS terecht gekomen, waarbij gemeenten kosten hadden gemaakt en beslist SGS om ze te laten euthanaseren”, denkt BLID voorzitter Dirk Blanchart.

We willen dat SGS stopt met deze dienstverlening en deze zaken overlaat aan firma’s die wel rekening houden met sterilisatie en het terug uitzetten van zwerfkatten. Aan voedingswinkels vragen we dat ze hun vuilniszakken afgesloten opbergen en afvalcontainers goed afsluiten, zodat zwerfkatten daar niet vinden wat ze zoeken. Achter vele winkels staan de containers propvol met allerhande afval, open te wachten tot wanneer ze worden opgehaald door de verwerkingsbedrijven, dit is om zwerfkatten problemen vragen.

Voor informatie:
Dirk Blanchart – voorzitter BLID”

http://www.blid.be/recente-acties/980-sgs-beslist-zelf-over-de-dood-van-zwerfkatten.html

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here