Europese Open Vld lijst grotendeels bekend

europavlagOpen Vld heeft de belangrijke plaatsen op de Europese lijst bekend gemaakt. Guy Verhofstadt trekt de Europese lijst, Annemie Neyts staat op de tweede plaats. Europees parlementslid Philippe De Backer wordt eerste opvolger, gevolgd door Hilde Vautmans, gewezen voorzitter van de commissie Buitenlandse zaken, en federaal parlementslid Lieve Wierinck. Na Annemie Neyts volgen Eva De Bleeker, experte Europees handels- en concurrentiebeleid, op 4, voormalig parlementslid en eerste schepen Georges Lenssen op 5 en Jacinta De Roeck, medisch-ethisch expert van de Humanistisch-Vrijzinnige Vereniging, op 10. Europees commissaris Karel De Gucht is Europees lijstduwer. Professor Pedro Brugada staat voorlaatste op de opvolgerslijst. De overige plaatsen worden in de loop van de week verder ingevuld.

“We hebben een gezonde mix van jong en oud, man en vrouw. Gedragen over alle provincies en met één gemeenschappelijk kenmerk: we zijn allemaal pro een meer geïntegreerd Europa”, verduidelijkt Guy Verhofstadt, lijsttrekker en liberaal kandidaat-voorzitter voor de Europese Commissie.
Annemie Neyts, buitenlands coördinator voor de Europese liberale fractie in het EU-parlement, voegt toe: “Pro-Europa zit ons liberalen in het bloed, daar staat geen leeftijd op. Ik zal mijn kennis volledig ter beschikking stellen van de liberale fractie in dit parlement en in de komende jaren de fakkel doorgeven aan de volgende generaties.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here