CD&V heeft één van de jongste lijsttrekkers uit de Brusselse geschiedenis

Jongste kieslijsten van België geven pit aan Brussel want bijna de helft van alle Brusselse CD&V-kandidaten bij de verkiezingen van 25 mei 2014 zit in de leeftijdsgroep 18-35. Daarmee zijn de Brusselse CD&V-lijsten de jongste van allemaal.

cd&v brusselVandaag stelde JONGCD&V Brussel 19 de kandidaten voor aan de pers. “We zijn fier dat we met deze sterke groep jonge Brusselaars de komende maanden campagne kunnen voeren in Brussel. We zullen met pittige ideeën de inwoners van Brussel uit hun kot proberen te lokken.”, zegt Joris Poschet, voorzitter JONGCD&V Brussel 19.

Inzetten op jongeren is een bewuste keuze en strategie van de partij. “De jongeren zijn de kracht van Brussel.” zegt Poschet “Het zijn zij die de stad morgen zullen mee vorm geven en mee zullen ontwikkelen. We zijn dan ook tevreden dat we van het hoofdstedelijk bestuur het vertrouwen hebben gekregen om met deze groep naar de verkiezingen te gaan.” Er staan heel veel nieuwe gezichten op de verschillende lijsten, maar ook enkele vertrouwde gezichten die al hebben deelgenomen aan bijvoorbeeld de voorbije gemeenteraadsverkiezingen. “Het is een gezonde mix tussen ervaring en nieuw talent. De Brusselaars zullen alvast de komende maanden uitgebreid kennis kunnen maken met de kandidaten en hun ideeën en engagement voor Brussel.”

Wereldrecord?

Met Benjamin Dalle heeft CD&V één van de jongste lijsttrekkers uit de Brusselse geschiedenis. “Ik heb mij kandidaat gesteld om samen met andere jonge kandidaten onze stem in Brussel te laten horen. Om samen te pleiten voor een ambitieus toekomstproject voor Brussel” aldus Dalle “Het was van meet af aan de bedoeling om met een groep straffe jongeren de lijsten te gaan bezetten. Vandaag ben ik fier op de groep die we bijeen hebben gebracht. Uit bijna alle gemeenten van Brussel hebben we geëngageerde jonge CD&V’ers die aan de start staan van een intensieve campagne voor Brussel. De lijst voor de Kamer is de jongste lijst sinds de invoering van het stemrecht. Misschien spreken we hier zelfs van een wereldrecord.”

Dialoogpartij

De komende weken trekken de jongeren de straat op, om onder de slogan “Pit voor Brussel” in dialoog te gaan met de Brusselaars. “Op straat, in de sportclub, in de aula of op café, overal zullen de JONGCD&V’ers hun stem laten horen en in gesprek gaan met de Brusselaars. We zullen pit brengen in de Brusselse campagne. Hou u dus maar klaar voor deze nieuwe stroming in Brussel.” besluit Poschet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here