Butlerschool start dit keer een opleiding voor nanny’s

butlerDe Belgische butlerschool start aanstaande juni met een nieuwe opleiding, dit keer echter… voor nanny’s!

“De vraag naar goed getrainde nannies is groot in binnen- en buitenland” vertelt Vincent Vermeulen, directeur van de School for Butlers and Hospitality.

“We krijgen heel wat aanvragen voor opvang van kinderen bij gezinnen zodat dit een logische volgende stap was voor onze school. Ons clienteel is zeer gelijkaardig aan die van onze butlers en er zijn heel wat overlappingen met het butlerberoep.” gaat Vermeulen verder. “Een nanny is ook deel van een gezin, reist ook vaak mee en als je voor succesvolle opdrachtgevers werkt moet je dus ook op hoog niveau getraind zijn.”

De eerste opleiding gaat van start begin juni 2014 in de gebouwen van de butlerschool aan de Louizalaan te Brussel, duurt 2 weken, in het engels en is een investering van €1950. Voor alles wat etiquette betreft en huishoudelijke inhoud zal de butlerschool zelf in staan, voor alles wat gerelateerd is rond de verzorging van het kind in de cursus, werkt de school samen met experts.

“We gaan een unieke samenwerking aan met Myrte Van Gurp. Onze partner verdiende haar sporen bij koninklijke families en kent de zorgsector door en door.” vult de directeur van de butlerschool aan. “Alle onderwerpen zoals gezinsverhoudingen, veiligheid rond het kind en het werken met pasgeboren baby’s zijn zaken die door Mevrouw Van Gurp en haar team worden aangeleerd aan de studenten.”

“Noteer wel dat de lat hoog ligt net als bij de butleropleiding” zegt Vincent Vermeulen. “De nanny’s moeten ook in correct voorgeschreven uniform naar de opleiding komen, minimum 21 jaar zijn en uit de zorg- of sociale sector komen. Daarnaast omvat de intensieve opleiding een combinatie van houding, attitude, professionele taal en discipline. Het is dan ook niet onwaarschijnlijk dat onze nanny’s bij dezelfde families gaan werken waar ook onze butlers werkzaam zijn.”

www.schoolforbutlers.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here