Yoleen Van Camp op beschermde plaats N-VA Kamer-lijst

yoleenOp de lijst voor het Vlaamse Parlement voor Antwerpen zijn in de top 10 verschillende Kempenaars verkiesbaar – met de Desselse burgemeester Kris Van Dijck (plaats 2) op kop. Op de N-VA Kamerlijst voor onze provincie zijn onze streekgenoten echter minder vertegenwoordigd in de top 10. Yoleen Van Camp is met haar 10de plaats pas de eerste Kempense op de Kamerlijst voor onze provincie. Haar kandidatuur werd in primeur voorgesteld op een persconferentie op 26 februari.

Yoleen is pas 26, gemeenteraadslid in Kasterlee en voltooit een doctoraat Medische Wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. “Met de verdediging van het doctoraat voorzien op 23 mei – 2 dagen voor de verkiezingen – belooft mei een drukke maand te worden maar ik kijk er enorm naar uit”, zegt Van Camp op een persconferentie.

“De 10de plaats is een echte strijdplaats dus ik ga me hard inzetten om als Kastelse de Kempen in de Kamer te kunnen vertegenwoordigen. De Kempen is een specifieke regio met een eigen problematiek, zoals bijvoorbeeld het gebrek aan geen goed uitgebouwd treinnetwerk of de unieke zandgronden die op technologisch vlak geëxploiteerd kunnen worden. Een Kempense vertegenwoordiger in de Kamer is nodig om zulke belangen in het federale parlement te verdedigen. Verder vertegenwoordig ik ook de jongere generatie die tenslotte de lasten van morgen zullen dragen”, vervolgt Van Camp.

Op de vraag rond welke thema’s de Kempense wil werken is ze duidelijk: “(Para)medische dossiers en verder heb ik ook een hart voor dieren. Ik ben nog jong maar ik werk de laatste 9 jaar non-stop rond zorgkwesties en die recente opleidingen hadden aandacht voor de nieuwe trends en uitdagingen waar onze gezondheidszorg voor staat. De afgelopen 9 jaar heb ik ook met beide voeten in de praktijk van ziekenhuizen, thuiszorg en gespecialiseerde zorgcentra gestaan. Met de toenemende vergrijzing, de torenhoge kosten van de gezondheidszorg en het toenemend aantal mensen met een chronische aandoening is zulke expertise onontbeerlijk in de Kamer.” Of Yoleen een plaats voor de Kempen binnenhaalt in de Kamer weten we op 25 mei 2014.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here