Een topweekend, behalve dan voor de NMBS

treinEen topweekend, behalve dan voor de NMBS.

Ons land kende een uitzonderlijk zonnig weekend voor de tijd van het jaar. Op heel wat plekken in Vlaanderen klom het kwik tot boven de 20 graden, en dat voor begin maart. Het mooie weer zette heel wat mensen aan om de buitenlucht op te zoeken. En zoals steeds zochten heel wat Vlamingen daarbij de kust op. Velen hoopten dat met de trein naar de kust te kunnen reizen, alleen bleef de service van de spoorwegmaatschappij ondermaats. “Het weer was op haar best, de NMBS daarentegen maakte een mindere beurt.”, aldus senator Jan Roegiers.

Senator Jan Roegiers vindt dat de NMBS dit weekend een geweldige kans heeft gemist. Want al de treinen naar de kust zaten overvol, vaak stonden de reizigers als sardientjes in een blikje bij elkaar gepakt. Sterker nog, heel wat mensen zagen een trein voorbijrijden waar ze niet meer op konden. “De spoorwegmaatschappij deed op geen enkel ogenblik een inspanning om al die mensen die met de trein naar de zee wilden de service te bieden die ze verdienen. Nochtans was het mooie weer al een week op voorhand aangekondigd en zijn er heel wat treinstellen die leegstaan tijdens het weekend.

Op die manier mist de NMBS een geweldige kans. Want als je de eerste dag van het seizoen op een aangename manier met de trein naar de kust kan, is er veel kans dat je de volgende keer opnieuw de auto laat staan en naar zee spoort.”, aldus Roegiers. “De NMBS had hier aan klantenbinding kunnen doen maar uiteindelijk heeft ze vooral klanten afgestoten.” Roegiers zal aan Minister Labille, die bevoegd is voor de NMBS, dan ook vragen om in de toekomst meer vooruitziend te zijn en tijdens de komende maanden langere treinen en extra stellen in te lassen naar de kust. “De spoorwegen moeten echt eens meer vanuit de klanten beginnen denken en minder vanuit hun eigen organisatie.”, aldus de senator.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here