Oost-Vlaamse modelspoor Vereniging uit Aalst laat mensen dromen

station aalstO.V.M.V. vzw is een vereniging van enthousiaste modelspoor liefhebbers, die hun hobby op de meest verschillende manieren beleven. Het zijn mannen die zonder enige schroom hun jongensdroom van toen, nu naar hartenlust kunnen en durven beleven.

Indien U echter denkt dat het hier alleen maar gaat om het “spelen met treintjes”, dan slaat U de bal volledig mis. Er komt heel wat meer bij kijken dan U op het eerste gezicht zou denken …

De spoorwegmodelbouw bestaat ruim 120 jaar. In al die jaren heeft zich een evolutie voltrokken, gaande van de eerste treintjes die voortbewogen werden met een veer (dus géén verlichting, géén regeling, géén automatische overwegen, enz…), de modellen die werken met echte stoom, de eerste elektrische treintjes (Märklin introduceerde voor het eerst een locomotief werkend met wisselstroom in 1926) tot de huidige generatie “high-tech”-modeltreinen waarbij van langs om meer elektronica en informatica komen kijken.

Modeltreinen moeten natuurlijk ook kunnen rijden, zij het dan in een miniatuurlandschap met niet alleen sporen, maar ook stations, straten, bomen en beplantingen, gebouwen, bergen, tunnels, overwegen, bovenleidingen, signalen, … kortom, met alles erop en eraan.

Om de modelspoorliefhebbers toe te laten deze droomwereld te beleven, en zich in deze interessante en leerzame hobby uit te leven, beschikt O.V.M.V. (vzw) over meerdere spoorbanen, verschillend zowel qua vormgeving en situering, als qua toegepaste technieken.

Op 5 en 6 April (10-18 uur) staan de deuren van de verenig open voor de jaarlijkse opendeurdag. Breng ons gerust een vrijblijvend bezoekje. De toegang is kosteloos en er bestaat de mogelijkheid tot het nuttigen van een hapje en een drankje.

Oost-Vlaamse Modelspoor Vereniging (O.V.M.V. vzw)
Tragel, 6 bus D 9300 AALST
Boven rollerland
www.ovmv.be

modelspoor1

modelspoor2

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here