Piratenpartij en PVDA+ niet aan bod in de Stemtest van VRT

piratenpartijDe Piratenpartij protesteert met klem tegen het feit dat haar programma niet is opgenomen in de Stemtest van onder meer de VRT.

Door de Stemtest te beperken tot de traditionele partijen verzuimt de Openbare Omroep haar democratische plicht. De VRT is de Vlaamse publieke omroep van iedereen en voor iedereen. De openbare omroep heeft de plicht om de burgers correct te informeren. Zij moet het publiek debat zoveel mogelijk stimuleren door juist nieuwe politieke opvattingen in haar programma’s aan bod te laten komen. Zoals de Stemtest nu is uitgewerkt, bestendigt hij de bestaande politieke machtsverhoudingen.

De Piratenpartij wijst er op dat het argument van de makers van de Stemtest – dat zij enkel partijprogramma’s opnemen van partijen die verkozenen tellen – niet telt voor wat de Piraten betreft. Het gaat immers ook om Europese verkiezingen, en de Piratenpartij heeft twee Zweedse vertegenwoordigers in het Europese parlement.

De Piratenpartij treedt de PVDA+ bij in hun protest en onderzoekt welke juridische stappen ze kan ondernemen om deze fundamenteel ondemocratische aanpak aan te vechten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here