N-VA Lebbeke trekt met 2 topkandidaten naar verkiezingen

goedeleN-VA Lebbeke trekt met 2 topkandidaten naar verkiezingen. De Partijraad van de N-VA, zowat het hoogste orgaan binnen de partij, keurde de kieslijsten Oost-Vlaanderen goed.

Op 25 mei 2014 heeft de moeder aller verkiezingen plaats. Wij kiezen dan een federaal, Vlaams en Europees parlement. Deze 3 parlementen zullen ons gedurende 5 jaar vanuit verschillende niveaus besturen. Uniek hierbij is dat het federale parlement, in tegenstelling tot wat nu het geval is, in principe niet ontbonden kan worden. Wij zullen dus 5 jaar lang vrij zijn van verkiezingen.

Gezien voor de federale en Vlaamse verkiezingen de kiesomschrijving voor ons de provincie Oost-Vlaanderen is, dienden de kandidaten uit de provincie te komen. Voor de lijst van het Vlaamse parlement zijn er 20 effectieve plaatsen en 11 opvolgers, voor het Vlaams parlement 27 effectieven en 16 opvolgers.

N-VA Lebbeke kiest voor vervrouwelijking en verjonging. Voor onze gemeente zullen er twee N-VA kandidaten op de lijst staan: Goedele Uyttersprot en An Vervliet.

Goedele Uyttersprot, 33 jaar, staat op de attractieve plaats 5 voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Zij liep school in De Puzzel te Lebbeke, deed haar humaniora aan het St. Vincentiusinstituut te Dendermonde en studeerde Rechten aan de Universiteit van Brussel. Na de gebruikelijke stage, is ze momenteel advocaat aan de balie van Dendermonde en runt ze samen met een confrater een advocatenkantoor in Lebbeke. Goedele heeft met haar partner David Schepens vier kindjes: Zeger, Isolde, Gudrun en Dagmar. Ze stond reeds vroeger op de lijst voor het Federale Parlement en was gemeenteraadslid van 2006-2012 en sinds 2013 zetelt ze in het OCMW.

An Vervliet, 31 jaar, staat op de mooie plaats 15 voor het Vlaams parlement. Ze liep school in het VBS te Lebbeke, deed haar humaniora aan het VKO te Opwijk en studeerde Geschiedenis aan de Vrije Universiteit Brussel. Zij startte haar beroepsleven bij de FOD Mobiliteit en Vervoer, waar ze als attaché organisatieontwikkeling tewerk gesteld was. Na de verkiezingen van 2010 koos ze ervoor om via de job van parlementair medewerker dichter tegen de politiek te staan. Haar partner is Cliff Reid. Sinds de laatste verkiezingen is zij gemeenteraadslid en provincieraadslid voor onze regio.

Beiden komen uit de Jong N-VA gelederen en zijn reeds geruime tijd actief bij N-VA. Hun politieke ervaring en hun jeugdige energie werpen ze volop in de strijd.

Het N-VA bestuur is verheugd met deze twee uitstekende kandidaten en zal hen ten volle steunen zegt de voorzitter van N-VA Lebbeke .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here