CD&V steunt kandidatuur Jean-Claude Juncker

cdv logoCD&V steunt Jean-Claude Juncker als EVP-kandidaat voor het voorzitterschap van de Europese Commissie. De Europese Volkspartij heeft vandaag de grootste fractie in het Europees Parlement en wil met de steun van de Europese kiezers ook na de verkiezingen die leidende positie behouden.

Jean-Claude Juncker heeft als gewezen eerste minister van Luxemburg een lange politieke ervaring. Als voorzitter van de Eurogroep – in volle financieel-economische crisis – heeft hij bovendien bewezen dat hij uitstekend kan functioneren in moeilijke omstandigheden. Europa zal ook de komende vijf jaar nood hebben aan zijn ervaren en doortastend leiderschap. Bovendien is hij een volbloed christendemocraat, die al vele jaren een goede relatie onderhoudt met CD&V en met de andere christendemocratische partijen in de Benelux. Met Juncker heeft de Benelux een reële kanshebber voor het commissievoorzitterschap.

In zijn jaren als premier bouwde hij niet alleen een pak ervaring op als lid van de Europese Raad, maar onderhield hij ook steeds uitstekende relaties met het Europees Parlement en met de Europese Commissie. Hij is in elk van deze instellingen zeer gewaardeerd.

Tot slot is Juncker ook een verzoenende figuur, die als bruggenbouwer een draagvlak kan creëren bij de andere politieke stromingen in Europa. Om deze redenen zal CD&V tijdens het EVP-congres in Dublin, op 6 en 7 maart, de kandidatuur van Jean-Claude Juncker met overtuiging steunen zegt Marianne Thyssen en Wouter Beke Voorzitter CD&V

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here