Meer dan 25.000 carnavalisten gingen met de bus

Na 3 dagen feestgedruis is Aalst Carnaval voor De Lijn meer dan geslaagd. Het nieuwe aanbod, dat tot stand kwam dankzij financiële tussenkomst van de Provincie Oost-Vlaanderen en de stad Aalst, bleek een schot in de roos. Meer dan 9.000 mensen maakten gebruik van de gratis pendelbussen. Daarnaast telden ook de gratis nachtbussen en het reguliere aanbod mooie reizigersaantallen.

Met de bus naar de stoet

Meer dan 9.000 bezoekers namen de nieuwe pendelbussen. Van Industriepark Zuid en Wijngaardveld reed tussen 12 uur en 16.45 uur om het kwartier een bus naar het centrum. Dankzij de stad Aalst en de provincie Oost-Vlaanderen is deze dienst gratis, iets waar heel veel bezoekers gretig gebruik van maakten.

Meer dan 1000 reizigers op de gratis nachtbussen
Volgens de beschikbare cijfers maakten in de nachten van zondag, maandag en dinsdag respectievelijk 500, 414 en 269 carnavalisten gebruik van de nachtbussen om veilig thuis te geraken. Deze reden naar 9 verschillende bestemmingen rond Aalst en vertrokken vlakbij de feestzone, aan de F. De Wolfkaai.

Extra bussen op regulier aanbod

Op zondag telde De Lijn ongeveer 6.000 reizigers op het reguliere aanbod. Om dit vlot te laten verlopen werden verschillende versterkingsbussen ingelast. Ook op andere dagen werd er, met steeds meer dan 5000 reizigers per dag, talrijk gebruik gemaakt van het openbaar vervoer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here