Geen winter, toch ijsberen in Gent

gent torensMorgen, donderdag 6 maart 2014, voert de Gentse Milieudienst volop actie in het centrum van Gent om Gent tot winnaar te stemmen van de Earth Hour City Challenge, ingericht door het Wereld Natuur Fonds, en om het Gents Klimaatverbond beter bekend te maken bij het publiek.

De mascotte van het Gents Klimaatverbond, een ijsbeer, zal morgen de Vrijdagsmarkt, de Lange Munt, de Korenmarkt, de Veldstraat, de Mageleinstraat en andere centrumstraten doorkruisen met een begeleider die passanten tekst en toelichting geeft bij de campagne van het Wereld Natuur Fonds (WWF) dat Gent heeft verkozen als één van de drie Belgische finalisten van de Earth Hour City Challenge 2014.

Deze challange is een internationale wedstrijd waarbij aan steden en gemeenten gevraagd wordt om ambitieuze, inspirerende en geloofwaardige plannen en acties voor te leggen die moeten leiden tot een klimaatvriendelijke samenleving met zo weinig mogelijk CO2-uitstoot.

De Belgische finalist zal meedingen naar de internationale titel ‘Global Earth Hour Capital’.
Op 27 maart wordt de winnaar bekend gemaakt in Vancouver. Niet minder dan 34 steden wereldwijd nemen deel, waaronder Seoel, Chicago, Mexico City en Rio de Janeiro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here