Nieuwe commentatoren Sporting Telenet zijn bekend

kjellKjell Langeraet & Alexander Adriaenssens zijn de winnaars van de Sporting Telenet talentenjacht!
Sporting Telenet en het REC Radiocentrum maken vandaag de twee winnaars bekend van de zoektocht naar twee voetbalcommentatoren. Kjell Langeraet en Alexander Adriaenssens werden na een doorgedreven opleiding van 10 maanden geselecteerd uit de laatste vijf kandidaten. Zij zullen op freelance basis als voetbalcommentator aan de slag gaan op de redactie van Sporting Telenet. Alexander mag op 5 maart de spits afbijten met de interland Engeland – Denemarken. Kjell krijgt zijn vuurdoop drie dagen later, op 8 maart, met Bastia – PSG.

Stage bij Sporting Telenet

Bijna een jaar geleden startte Sporting Telenet in samenwerking met het REC Radiocentrum een zoektocht naar twee nieuwe voetbalcommentatoren. Na verschillende workshops ging in december het laatste deel van de opleiding van start. Tijdens een stage op de redactie bij Sporting Telenet oefenden de vijf resterende kandidaten regelmatig het becommentariëren van live matchen in de ‘voice booth’ in de studio’s van Videohouse in Vilvoorde. Dit commentaar, dat nog niet werd uitgezonden, werd telkens geanalyseerd en geëvalueerd in het kader van hun opleiding. Alle kandidaten kregen intensieve persoonlijke coachingsessies van Peter Morren, Bram Lambert en Luc van Doorslaer.

Alexander AdriaenssensDe twee winnaars werden gekozen op basis van deze stage op de redactievloer. De jury, waaronder Tom Gemoets en Stefaan Kestens van Sporting Telenet en Pieter Blomme van het REC Radiocentrum, beoordeelde de deelnemers op zaken die tijdens het hele parcours aan bod kwamen zoals stem, uitspraak, kennis, emotie, persoonlijkheid, faseopbouw en taalgebruik. Uiteindelijk werden Alexander Adriaenssens (24) uit Kortrijk en Kjell Langeraet (26) uit Gent gekozen tot winnaars van de opleiding. Zij krijgen hun vuurdoop op antenne respectievelijk morgen, 5 maart met het duel Engeland – Denemarken en op 8 maart met Bastia – Paris Saint-Germain.

Manu Leroy, Content Manager Sporting Telenet: “We zijn erg tevreden met onze twee nieuwe aanwinsten. Ze hebben elk hun eigen specifieke stijl wat voor extra verscheidenheid zorgt. Kjell en Alexander zullen vanaf nu op freelance basis meedraaien in de poule met onze andere commentatoren. Het is geen sinecure om op slechts tien maanden klaargestoomd te worden voor dit vak. Het komt er nu dan ook op aan dat ze de nodige métier kweken. Daarom hebben we er voor gekozen om hen deze week meteen in te schakelen.”

Sven De Coninck van het REC Radiocentrum: “Alle kandidaten hebben uitstekende vorderingen gemaakt de afgelopen maanden. Toch waren er twee ijzersterke kandidaten die er bovenuit staken. Het is nu aan Kjell en Alexander om zich verder te scholen op de redactie van Sporting Telenet, en nog meer vlieguren op te doen. We wensen hen alvast een fantastische toekomst als voetbalcommentator toe en we zijn zeer benieuwd naar hun eerste live wedstrijd!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here