N-VA kandidatendag in de Zuiderkroon te Antwerpen

nva1Na verleden week in Gent was het nu de beurt aan Antwerpen voor de tweede N-VA kandidatendag. Vanaf 9.30u kwamen ze langzaam binnengesijpeld. Omstreeks 10u nam Ben Weyts het woord in naam van Bart De Wever (die verontschuldigd was) om iedereen welkom te heten en de verschillen aan te tonen tussen het PS model en het N-VA model, wat het thema wordt van de verkiezingen op 25 mei. Na Ben was het directeur Piet De Zager die de kandidaten meenam in de reglementeringen betreffende verkiezingen.

nva2Het ging ondermeer over de wettelijke verplichtingen zoals wanneer welke lijsten moeten neer gelegd worden, aan welke vereisten je moet voldoen om op een lijst te mogen kandideren enz… achtereenvolgens namen Hans Govaerts, en Fons Duchateau het woord die het ondermeer hadden over wat mag en niet mag tijdens de sperperiode, welke uitgaven aanzien worden als verkiezingsuitgaven en welke niet, kortom een hele boterham om zo naadloos over te gaan naar de middagpauze waar iedere deelnemer vergast werd op broodjes en drank.

Daar liepen we vele kandidaten tegen het lijf zoals Inez De Coninck uit Opwijk (5e kandidaat kamer Vlaams-Brabant) en een hele delegatie van Brusselse kandidaten die ook naar Antwerpen waren afgezakt.

De namiddag werd vervolgens ingenomen door Joachim Pohlmann (partijwoordvoerder), Filip Elinck die het had over de sociale media en het gebruik ervan en ten slotte een styliste waarvan ik zeker onthoud dat ik niet dik ben maar sympathiek rond, en dat voor een man witte sokken dragen onder een lange broek not done is. In ieder geval een onderwerp dat menige hilariteit in de zaal te weeg bracht. Omstreeks 15.30u zat de kandidatendag erop en konden we van menige deelnemer horen dat ze veel geleerd hadden, en de opzet zeer geslaagd en professioneel was. Voorwaar een grote pluim op de hoed van de N-VA-organisatie.

nva3

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here