Aalst maakt zich op voor drie dagen Carnaval

Aalst Carnaval Sfeer 2013_DSC0750CARNAVAL AALST – Zondag 2 maart 2014

Aalst maakt zich vandaag op voor drie dagen Carnaval. Om 13 uur vertrekt de 86ste zondagsstoet. Op de Grote Markt, het Keizersplein en het Statieplein staan tribunes opgesteld waarop in totaal meer dan duizend genodigden kunnen plaatsnemen en langs het 6 kilometerlange parcours zullen tienduizenden
toeschouwers post vatten. De verschillende stadsdiensten, de hulpdiensten en het Feestcomité staan paraat om het driedaagse feest in goede banen te leiden.

Nieuw dit jaar is het parkeergeleidingssysteem met gratis pendelbussen. Bezoekers van de zondagsstoet kunnen hun auto gratis kwijt op een pendelparking aan het Wijngaardveld en op het Industriepark Zuid. Om het kwartier vertrekken er tussen 12 en 22 uur Lijnbussen naar het centrum.
Er is dit jaar ook extra aandacht voor het respecteren van de geluidsnormen. De stad wil er immers over waken dat de toeschouwers en deelnemers van de zondagsstoet geen gehoorschade oplopen door overdreven lawaai. De groepen die meelopen in de stoet zullen dan ook ter hoogte van het Statieplein aan geluidsmetingen onderworpen worden. Om Aalst carnaval veilig te laten verlopen, worden vandaag 179 politiemensen ingezet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here