Vlaamse Dilbeekse brievenbussen bevuild door Franstalige UF propaganda

UFIn alle Dilbeekse brievenbussen werd deze week het periodieke maandblad van het Union Des Francophones gedropt tot grote ergernis van menig Vlaamse Dilbekenaar. Nog steeds begrijpen deze mensen niet dat Dilbeek ééntalig Nederlands is en dat zo zal blijven ( zeker nu met een N-VA burgemeester). Hun natte droom is nog steeds om Dilbeek tweetalig te maken, eerder nog dan moeite te doen om zich aan te passen zeggen de Nederlandstalige inwoners van Dilbeek.

Als we dan dieper ingaan op de inhoud, dan wordt het nog mooier. Want wat lezen we op pag.3 “Menace sur les chréches”! Waarover gaat dit? Gewoon over een decreet gestemd door de Vlaamse regering in april 2012 dat alle kinderdagverblijven erkend en gesubsidieerd door kind en gezin (wat een Nederlandstalige instelling is), verplicht wordt dat de verantwoordelijke en een deel van het personeel een attest moet voorleggen.

Daaruit moet blijken dat zij de Nederlandse taal behoorlijk machtig zijn. Wat een schande! Want nu gaan volgens hetzelfde blad veel (vooral Franstalige) kinderkribben in de rand moeten sluiten door dit in hun ogen absurd decreet.

Gemakkelijkheidshalve zeggen ze er niet bij dat het er al twee jaar zat aan te komen en dat er nog steeds een overgangsregel van toepassing is om zich in orde te stellen. Trouwens volgens de Vlamingen is er nog steeds iets dat zegt, wie betaalt, bepaald!

Niemand verplicht hen zich te laten erkennen door kind en gezin. Enkel in geval ze de subsidies van de Vlaamse gemeenschap willen is dit een vereiste. De rest van de inhoud kunnen we samenvatten tot “dat ze zich zullen blijven inzetten voor de rechten van de Franstaligen in de Vlaamse Rand”. Van plichten is er uiteraard geen sprake.

Op onze vraag of de gemeente Dilbeek een inzamelpunt gaat voorzien om deze folders te droppen en terug te sturen naar afzender bleef het tot hiertoe oorverdovend stil. We kunnen de mensen enkel de raad geven in het groot op de folder te schrijven “TERUG NAAR AFZENDER” en dat in de rode brievenbus van Bpost te deponeren. “Het word hoog tijd dat de Union Des Francophones gaat beseffen dat dit Vlaanderen is en ze zich bijgevolg moeten aanpassen of verhuizen”, aldus de verontruste Dilbekenaars.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here