West-Vlaanderen zoekt mensen die eigen grond proper houden

werkmanWest-Vlaanderen gaat op zoek naar minstens 2.000 vrijwilligers die eigen stukje grond proper houden

De Provincie West-Vlaanderen en de West-Vlaamse intergemeentelijke samenwerkingsverbanden voor afvalinzameling en -verwerking (IVIO, IVBO, MIROM, IVOO, IMOG en IVVO) gaan vanaf zaterdag 1 maart opnieuw op zoek naar vrijwilligers die een plekje in hun eigen buurt proper zullen houden.

De ambities liggen heel hoog, namelijk minstens 2.000 West-Vlamingen warm maken om de handen uit de mouwen te steken tegen zwerfvuil en zo komen tot een zwerfvuilvrij West-Vlaanderen. Bewoners, bedrijven, verenigingen, scholen, buurten enz. die zich engageren om de eigen buurt net te houden, kunnen zich dankzij ‘Let’s do it in de vuilbak – in je buurt’ registreren en hun eigen (favoriete) stukje grond opeisen om proper te houden via de website www.letsdoitindevuilbak.be.

Hoe werkt het?
Op de website kunnen vrijwilligers zich registreren, een stuk grond kiezen en een opruimactie plannen. Wie zich op de website aanmeldt, ontvangt een bevestigingsmail om het stuk grond effectief te claimen. Vanaf dan kan die persoon ook andere mensen uitnodigen om hetzelfde te doen of hen oproepen lid te worden van het buurtteam.

Kalender met opruimacties en aanvraag voor opruimpakket
Op de website verschijnt een kalender met alle geplande opruimacties en deelnemers kunnen op het prikbord ervaringen, tips en weetjes kwijt. Via de site kan ook een opruimpakket (prikstokken, fluohesjes, handschoenen) aangevraagd worden.

Succesvolle actie in 2013
Vorig jaar werden 6.587 stukken ‘netjes te houden’-grond geclaimd en schreven 1.500 vrijwilligers zich in. Er stonden 5.044 opruimacties op de kalender.

[ www.letsdoitindevuilbak.be ]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here