Rouwregister voor Jan Hoet in het S.M.A.K

janGents stadsbestuur legt rouwregister aan voor Jan Hoet (77) in het S.M.A.K.

Door het overlijden van Jan Hoet verliest de stad Gent een cultuuricoon van formaat. Hij was conservator, curator en bezieler van het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (S.M.A.K.) en bracht op zijn eigen manier de beeldende kunsten dichter bij een breed publiek. Het college van burgemeester en schepenen wenst zijn familie veel sterkte en legt vanaf morgen een rouwregister aan in het S.M.A.K.

Schepen Annelies Storms: ‘Het overlijden van Jan Hoet is een bijzonder groot verlies voor onze stad en de internationale kunstwereld. Het enthousiasme van de kunstpaus werkte aanstekelijk. Zijn werk zal nog lang blijven nazinderen.’

Jan Hoet slaagde er als bezieler van het S.M.A.K. in om een aantal topstukken in huis te halen die de internationale positie van het museum hebben versterkt. Met evenementen als ‘Over the edges’ bracht hij kunst op straat. Hij stond voor alles open en wist daarmee een zeer breed publiek te bereiken.

Het stadsbestuur legt uit eerbetoon een rouwregister aan voor het publiek. Op vrijdag 28 februari om 11 uur zal het college van burgemeester en schepenen dit ondertekenen in het stadhuis. Daarna wordt het rouwregister overgebracht naar het S.M.A.K., N. De Liemaeckereplein 2, Citadelpark, 9000 Gent, waar het vanaf vrijdagmiddag 14 uur gedurende een week beschikbaar zal zijn voor steunbetuigingen. Het museum is dagelijks open van 10 tot 18 uur, uitgezonderd maandag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here