Gentse klokkenstoel Braunplein: de zwijgende meerderheid

Gentse klokkenstoel Braunplein: de ‘zwijgende’ meerderheid

Gemeenteraadslid Karlijn Deene (N-VA) informeerde tijdens de voorbije gemeenteraad van 24 februari naar de toekomst van de gecontesteerde klokkentoren naast de stadshal. Schepen Watteeuw (Groen) antwoordde dat sloop noch vergroening aan de orde zijn. Er zou gewerkt worden aan een kunstproject, maar daarover kon geen concrete info worden gegeven.

Raadslid Deene stelt echter vast dat diezelfde 24 februari al een artikel te lezen was in La Libre Belgique over de Gentse kunstenaar Michaël Borremans die in opdracht van KOBRA-architecten Robbrecht, Daems en Van Hee een fresco blijkt voor te bereiden voor de bewuste klokkentoren: een portret van een meisje dat zich naar het plein buigt.

Karlijn Deene: “Eerst en vooral: het gaat hier natuurlijk niet om Borremans of zijn werk. Maar wat wél een probleem is, is dat schepenen informatie achterhouden, en raadsleden niet fatsoenlijk antwoorden. Wij, en met ons alle Gentenaars, worden met een kluitje in het riet gestuurd. Dit is onaanvaardbaar: het getuigt van een totaal gebrek aan respect voor de gemeenteraad. Wij willen weten wie wat wanneer heeft beslist, en vooral wat dat gaat kosten. De Gentenaars hebben recht op deze informatie.”

Zwijgen is niet nieuw voor dit stadsbestuur. Zeker niet als het over geld gaat. Denk aan de TMVW-investeringen in de Ghelamco Arena, de financiële toestand van de woonmaatschappij WoninGent, enz… In een ‘normale’ democratie kan zoiets niet. In Gent wel. De herhaalde kreten van ‘de progressieve meerderheid’ van burgemeester Termont over het democratisch gehalte van de N-VA, het is het zeer bekende verhaal van de splinter en de balk.

Bron Karlijn Deene

Het artikel in La Libre Belgique.
borremans

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here