Daan Hugaert SOLO in CC ASSE

Koen BautersOp donderdag 13 maart (cultuurzaal Oud Gasthuis – 20.30 uur) stelt Daan Hugaert met ‘Een trooster’ zijn eerste solovoorstelling voor in CC Asse. ‘Een trooster’ is een tragikomische monoloog over een clown wiens leven helemaal op z’n kop komt te staan als hij op een dag een brief van de VDAB krijgt. Tickets zijn verkrijgbaar via www.ccasse.be en via 02/ 456 01 60.

Daan Hugaert, bij het grote publiek vooral bekend door zijn opwachtingen in diverse tv-series en als lid van het Volkstoneel, waagt zich voor het eerst aan een eigen voorstelling.

Hugaert gaat solo met ‘Een trooster’, een bewerking van de tekst ‘Lachgas’ van de Nederlandse auteur Jibbe Willems. In Mieke Laureys (Ensemble Leporello) vond hij een compagnon-de-route en regisseur.

‘Een trooster’ is een tragikomische monoloog. Bart woont nog thuis bij een moeder met een struisvogelcomplex en zwakke darmen. Hij heeft een roeping. Hij is clown en heeft maar één stelregel in het leven: troost brengen, trooster zijn.

Maar hij heeft plankenkoorts, slaapt slecht en blijkt alles verkeerd te doen wat een mens ook maar verkeerd kan doen. Vers uit bed, mijmert hij over de moed van zijn idool Mussolini, die met de borst vooruit en met gespreide armen het noodlot tart.

Uitgerekend op de dag dat hij zich oppept voor een opbeurend optreden voor het jonge grut, valt er weer een envelop van de VDAB op de deurmat waarop in rode inkt ‘zeer dringend’ staat gepend. De zoveelste werkaanbieding die hij zal afslaan. Want een kunstenaar moet zich niet bekreunen om het alledaagse; hij moet naar de sterren reiken!

Hij gritst de brief van de deurmat om het gezeur van zijn moeder te ontlopen, en moffelt hem in zijn onderbroek, waarmee hij een brokkenparcours zonder weerga inzet. Vol in de borst getroffen moet hij die avond zelf troost zoeken bij zijn oude moeder die piept als een kuchend vogeltje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here