Dromenvangers steunen gruwelhuis

Een aantal mensen uit Kaapstad en België die het huis eerder bezochten, bestempelden het als "a place of horror". Voor Kristien Van Camp en Tina Jammaers is het hun werkterrein. Aan Hulporganisaties.be vertelden ze hoe ze als dREAMCATCHER de kinderen een fijnere toekomst willen geven.

Wij dromen van een samenleving waar oog kan zijn voor de sociaal zwakkeren en waar blijvend ruimte is om permanent het proces van sociale uitsluiting tegen te gaan", zeggen de initiatiefnemers Kristien Van Camp en Tina Jammaers die sinds 2001 een opvangtehuis in Kaapstad financieel en materieel steunen.

"Wij dromen van een maatschappij waarbij haar functioneren kan getoetst worden aan de evoluties en resultaten op sociaal vlak. Wij dromen van een wereld waarin er ruimte is voor verandering en evolutie zonder ontmoedigd of cynisch te worden. Wij dromen van een wereld waarin kinderen de nodige bescherming, zorg en bijstand verdienen voor hun welzijn en ontplooiing, in voorbereiding op een zelfstandig leven.

Blootgesteld aan sociale drama's van kindermishandeling en groepsverkrachting, de erbarmelijke levensomstandigheden, en ver weg van een warme en veilige omgeving lijkt het leven in een sloppenwijk voor een kind meer op een nachtmerrie dan een droom."

Ontstaan.

In 2001 trokken Kristien en Tina naar Kaapstad waar ze gedurende een viertal maanden onbezoldigd bij het kinderopvangtehuis 'the Golden Girls' gingen werken.

Na vier maanden intensief en hard werken keerden Kristien en Tina terug naar België. Maar de 'Golden Girls' en de kinderen konden ze echter nooit helemaal loslaten en de vzw dREAMCATCHER werd geboren.

Project.

Golden Girls' is een opvangtehuis voor kinderen in Langa (Kaapstad). Het begon in 1993 met de opvang van één verwaarloosd en mentaal gehandicapt jongetje. Ondertussen biedt het tehuis onderdak aan een 60-tal mentaal of fysiek gehandicapte kinderen en jongeren. Deze kinderen zijn vaak wees of werden misbruikt of verwaarloosd.

De kinderen krijgen onderdak, wat kledij en net voldoende eten om te overleven. Ze eten op de grond, slapen met vijf in één bedje, leven in één ruimte, die geplaagd wordt door insecten, ongedierte en abominabele hygiënische omstandigheden.

Dagelijks zijn er een aantal verzorgsters aan het werk die voor amper 25 euro (250 rand) per maand dag en nacht in de weer zijn met het voeden van de kinderen, verversen en uitwassen van het beddengoed en luiers, opruimen van uitwerpselen, kuisen,

LAAT EEN REACTIE ACHTER