N-VA klaar voor campagne (Lijst Oost-Vlaanderen)

N-VA klaar voor campagne

Vandaag keurde de partijraad van de N-VA de Vlaamse en federale lijsten voor de verkiezingen van 25 mei goed. Daarmee is het lijstvormingsproces bij de N-VA quasi afgerond. N-VA-ondervoorzitter Ben Weyts blikt tevreden terug. “Het lijstvormingsproces is vlot verlopen. Nu kunnen onze kandidaten de baan op om de Vlamingen te overtuigen van de nood aan verandering,” aldus Weyts.

Eind januari formuleerde het nationaal kiescollege een voorstel voor de beschermde plaatsen. De provinciale kiescolleges legden vervolgens deze plaatsen definitief vast en vulden de lijsten verder aan. Nadien werden de lijsten zowel door het nationaal als de provinciale kiescolleges gefinaliseerd. Dit proces werd vandaag afgerond met de stemming in de partijraad, het hoogste partijorgaan.

“De lijsten vormen een goed evenwicht. Onze lijsten geven ruimte aan extra vernieuwing en inhoudelijke versterking. Maar tegelijk bieden we ook heel wat jongeren en mensen aan de basis die hard gewerkt hebben perspectief,” stelt Ben Weyts.

Ben Weyts: “We zijn nu klaar voor het echte werk: de Vlamingen overtuigen om te durven kiezen voor verandering voor vooruitgang.” Volgens de ondervoorzitter van de N-VA staat Vlaanderen bij de verkiezingen van 25 mei voor een beslissende keuze. “Deze verkiezingen zijn een keuze tussen vooruitgaan of blijven aanmodderen. Met dat laatste, het PS-model, kiezen we voor meer belastingen, meer uitgaven en meer schulden.”

Weyts zet daartegenover het N-VA-model. “Wij willen de Vlamingen het beleid geven waar zij al jaren voor stemmen. Een beleid dat mensen die werken, sparen en ondernemen, beloont. Een beleid met lagere belastingen, een slankere overheid en de afbouw van de schuld. Kortom, een beleid dat verandering voor vooruitgang brengt. Met deze ploeg kunnen we dat beleid realiseren,” aldus Ben Weyts.

kamer1

kamer2

kamer3

1

2

3

4

6 REACTIES

 1. N-VA Lebbeke trekt met 2 topkandidaten naar verkiezingen :
  Jong-vrouw-bekwaam

  De Partijraad van de N-VA, zowat het hoogste orgaan binnen de partij, keurde de kieslijsten Oost-Vlaanderen goed (22/2/2014)

  Op 25 mei 2014 heeft de moeder aller verkiezingen plaats.
  Wij kiezen dan een federaal, Vlaams en Europees parlement.
  Deze 3 parlementen zullen ons gedurende 5 jaar vanuit verschillende niveaus besturen.
  Uniek hierbij is dat het federale parlement, in tegenstelling tot wat nu het geval is, in principe niet ontbonden kan worden.
  Wij zullen dus 5 jaar lang vrij zijn van verkiezingen.
  Gezien voor de federale en Vlaamse verkiezingen de kiesomschrijving voor ons de provincie Oost-Vlaanderen is, dienden de kandidaten uit de provincie te komen.
  Voor de lijst van het Vlaamse parlement zijn er 20 effectieve plaatsen en 11 opvolgers, voor het Vlaams parlement 27 effectieven en 16 opvolgers.

  N-VA Lebbeke kiest voor vervrouwelijking en verjonging
  Voor onze gemeente zullen er twee N-VA kandidaten op de lijst staan: Goede Uyttersprot en An Vervliet.

  Goedele Uyttersprot, 33 jaar, staat op de attractieve plaats 5 voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers.
  Zij liep school in De Puzzel te Lebbeke, deed haar humaniora aan het St. Vincentiusinstituut te Dendermonde en studeerde Rechten aan de Universiteit van Brussel.
  Na de gebruikelijke stage, is ze momenteel advocaat aan de balie van Dendermonde en runt ze samen met een confrater een advocatenkantoor in Lebbeke.
  Goedele heeft met haar partner David Schepens vier kindjes: Zeger, Isolde, Gudrun en Dagmar.
  Ze stond reeds vroeger op de lijst voor het Federale Parlement en was gemeenteraadslid van 2006-2012 en sinds 2013 zetelt ze in het OCMW.

  An Vervliet, 31 jaar, staat op de mooie plaats 15 voor het Vlaams parlement.
  Ze liep school in het VBS te Lebbeke, deed haar humaniora aan het VKO te Opwijk en studeerde Geschiedenis aan de Vrije Universiteit Brussel.
  Zij startte haar beroepsleven bij de FOD Mobiliteit en Vervoer, waar ze als attaché organisatieontwikkeling tewerk gesteld was.
  Na de verkiezingen van 2010 koos ze ervoor om via de job van parlementair medewerker dichter tegen de politiek te staan.
  Haar partner is Cliff Reid. Sinds de laatste verkiezingen is zij gemeenteraadslid en provincieraadslid voor onze regio.
  Beiden komen uit de Jong N-VA gelederen en zijn reeds geruime tijd actief bij N-VA. Hun politieke ervaring en hun jeugdige energie werpen ze volop in de strijd.

  Het N-VA bestuuris verheugd met deze twee uitstekende kandidaten en zal hen ten volle steunen.

  N-VA Bestuur
  Lebbeke
  info 0497/522 800

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here