Stad Aalst dient subsidieaanvraag in om woningen energiezuinig te renoveren

aalstStad Aalst dient subsidieaanvraag in om woningen energiezuinig te renoveren

Vandaag hebben schepen Ann Van de Steen (SD&P), schepen Sarah Smeyers (N-VA) en vzw Bea samen met het OCMW Aalst een subsidieaanvraag ingediend bij het Agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie (IWT). De centrale doelstelling van het project bestaat erin om woningen die privaat verhuurd worden aan mensen uit het onderste socio-economische segment op een energiezuinige manier te renoveren. De titel van het project luidt dan ook “Fenix, een nieuw begin voor je huurwoning”.

Concreet zouden er 10 private woningen van verhuurders in het Prikkelgebied (centraal gelegen stadsdeel met circa 2.400 woningen) gerenoveerd worden.

Daarnaast voorziet het project om een demonstratiewoning op een energiezuinige manier te renoveren. Zo zouden verhuurders gemakkelijker overtuigd kunnen worden van het nut van energiezuinige renovatie. Ook zou het OCMW de huurders dan kunnen aanleren hoe ze hun woning energiezuinig kunnen bewonen. Het Autonoom Gemeentebedrijf Stad Aalst (AGSA) is bereid om één van hun Prikkelwoningen hiertoe gratis ter beschikking te stellen.

In totaal wordt er een bedrag van €742.000 aangevraagd. Het Fenix-project zou van start gaan in september 2014 en zou gedurende 3 jaar lopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here