Petitie tegen rekeningrijden al meer dan 50000 ondertekenaars

autoDe petitie tegen rekeningrijden die vrijdagochtend werd gelanceerd heeft al meer dan 50.000 ondertekenaars. De ondertekenaars willen niet dat de overheid een belasting wil heffen op het aantal kilometer gereden met de auto.

‘Het is ontoelaatbaar dat we verplicht worden om te betalen om ons te verplaatsen naar het werk of familie en vrienden te bezoeken’, zegt Jean-Michel Libotte, de verantwoordelijke voor deze petitie. Het pilootproject start op 17 februari en zal twee maanden duren. wij hebben daarom deze korte termijn om te reageren. Daarom vraag ik u deze petitie te tekenen om deze taks te vermijden, aldus Jean-Michel Libotte.

“Het Waals, Brussels en het Vlaams Gewest hebben een akkoord bereikt. Het proefproject loopt vanaf 17 februari en niets staat vast, dit zal iets zijn voor de volgende regering” zegt Minister Crevits van CD&V

De tegenstanders menen te weten dat een heffing op het gebruik van bepaalde snelwegen in de spits het autogebruik niet vermindert. Volgens diezelfde tegenstanders is dit alweer een belastingverhoging voor de automobilist. Erger nog, rekeningrijden zou neerkomen om betaald in de file staan. Tot slot “Rekeningrijden bestaat reeds. Wie veel rijdt betaalt veel accijnzen op brandstoffen.”

Ga hier naar de online petitie http://www.petitions24.net of http://www.petities24.com/stem_nee_tegen_rekeningrijdenbelgie

24 REACTIES

 1. Hoe kom je van Meise naar Roosdaal na twee kids afgezet te hebben? De regeringsleden verdienen zelf genoeg om zo'n onzin te betalen .En maar lullen over "Hoe we de armoede moeten bestrijden" Laat het zoals het is en laat inderdaad de buitenlanders betalen .In andere Europese landen betalen wij ook ons vignet!!!Zonder morren!!Ook autostrades!!

 2. de Belgische regeringen kunnen beslissen waar er industrie terreinen kunnen en mogen komen, het zelfde gebeurd met de nutsvoorzieningen, deze moeten eerst voorzien zijn voor er gebouw kan worden, dit ook bij verkavelingen, waar blijft dan de politieke moed om en goed en degelijk openbaar vervoer te voor zien, iedereen word daar beter van, tijdig op werk , veel minder files , de natuur vaart er wel bij, de enige die daar niet beter van word is de staat, minder accijnzen inkomsten van de diesel en benzine

 3. Ik denk als ze dit invoeren, we moeten reageren en dit zullen we alleen maar kunnen door allen samen als burgers op straat te komen en te protesteren !

 4. Onze beleidsverantwoordelijken willen een nieuwe belasting invoeren dat ze naar hartelust kunnen verhogen naargelang hun behoeften. We zijn te braaf, allen op straat om ons ongenoegen duidelijk te maken.
  Een revolutie is niet uit te sluiten met de belastingdruk.
  Jos

 5. Ik rijd dagelijks huis-werk voor 53 kilometer enkel.Indien openbaar vervoer.Eerst bus naar Herentals,dan trein naar Antwerpen,vervolgens te voet naar stelplaats en bus naar noordelijke haven.Reistijd ongeveer 3 uur.'s Morgens om halfvier vertrekken?'s Avond om ongeveer 20 uur thuis?En dik betalen ?? En hoegenaamd geen privéleven meer? Moet ik daar reeds meer dan 40 jaar belastingen voor betaald hebben om zo gestraft te worden.
  Laat buitenlands vrachtvervoer maar neertellen.In Duitsland doen ze het ook.Scheelt de helft qua vrachtvervoer en zo krijgen gelijk de Belgische chauffeurs nog een kans om te werken.

 6. Ik ben rolstoelgebruiker en ben afhankelijk van mijn wagen. Openbaar vervoer is niet altijd mogelijk je moet al minstens 24 uur op voorhand laten weten dat je er gebruik van wilt maken. Als het al toegankelijk is.

 7. wat voor de mensen die werken???nog meer afgeven aan de staat??? en zij die regelmatig voor hun gezondheid naar uz gent of ander ziekenhuis moeten??? aub waar gaat de regering naartoe zeg!!! mensen kapotmaken???

 8. wat voor de mensen die werken???nog meer afgeven aan de staat??? en zij die regelmatig voor hun gezondheid naar uz gent of ander ziekenhuis moeten??? aub waar gaat de regering naartoe zeg!!! mensen kapotmaken???

 9. Het fileprobleem oplossen door rekeningrijden in te voeren wil zeggen: het rijden zo duur maken dat de gewone burger dit niet meer kan betalen en dus zijn auto op stal moet laten ! Inderdaad een creatieve oplossing !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here