Al 50 000 bezoekers voor de zestigste verjaardag van de televisie!

tvAl 50 000 bezoekers voor de zestigste verjaardag van de televisie!

Vandaag kreeg de tentoonstelling Lang leve de tv! 60 jaar televisie haar 50 000ste bezoeker over de vloer. Studenten Katelijne Bogaerts en Dries Van Gasse uit Sint-Niklaas stonden volledig onverwacht zelf in de spotlight en kregen bovendien nog een mooie ruiker bloemen, een boek over 60 jaar televisie en een cd met tv-tunes van schepen Annelies Storms.

Lang leve de tv! brengt meer dan 2000 m2 interactief televisieplezier. Wandelend door authentieke televisiedecors herontdek je welke hits de televisie afgelopen decennia scoorde. Er is quiz, humor en show, nieuws en sport, kids, en fictie en lifestyle. De bezoekers van de tentoonstelling zijn niet onder een noemer te brengen. Op weekdagen voeren groepen de boventoon. Vooral senioren en scholen zijn dan van de partij. Weekends en schoolvakanties staan dan weer garant voor familieplezier. Drie generaties nemen dan de gelegenheid te baat om samen 60 jaar televisie te (her)ontdekken. Wat voor de ene pure nostalgie is, is voor de andere een revelatie.

Hieronder alvast een aantal reacties die we van de Facebookpagina plukten:

“Super fijne plaats om van alles te weten te komen en zelfs te proberen! Zelf het nieuws lezen, zelf het weerbericht presenteren. Super, super leuk!” (Lize S.P. Callaerts) “Een onvergetelijk mooie verjaardag gisteren: een uitstap naar jullie expo… Een aanrader voor jong oud.” (Inge Van Humskerken)

“Herinneringen van héél vroeger, vroeger en niet zo lang geleden. Een mooie en geslaagde combinatie van de evolutie van de techniek achter de tv, alsook herkenbare decoronderdelen -koning Jozef en koningin Angina, de schommel van Prieeltje-de kampioenentoog-Jeroen zijn keuken- Joske zijnen stoel en telefoon ( allooo)- de IQ kwis-hoger lager-… om van de ontelbare legendarische tv momenten nog maar te zwijgen. Een aanrader voor jong en vooral voor iets minder jong.” (Wim Vermeulen)

“Mooi, leerrijk, tof gedaan. Een vat vol nostalgie!” (Paul Roosemeyers)

VERLENGING tot en met zondag 18 mei 2014!
50 000 bezoekers is al een enorm succes maar de belangstelling blijft groot en wij willen graag zoveel mogelijk tv-fans de kans geven om deze onvergetelijke tentoonstelling te bezoeken. Lang leve de tv! sluit haar deuren dus niet op 27 april zoals oorspronkelijk was gepland, maar op zondag 18 mei. Tickets kunnen online (www.langlevedetv.be) worden geboekt. Bezoekers met een e-ticket lopen bij aankomst gewoon door naar de ingang van de tentoonstelling. Zo vermijden we lange wachtrijen aan de kassa.

Meet & greets
Op geregelde tijdstippen worden meet & greets georganiseerd met verschillende tv-personages. De komende weken ontvangen we o.a. Tom Waes, Ben Crabbé en Marcel Vanthilt. Ook het bezoek van een aantal Kampioenen staat nog op het programma. Uiteraard denken we ook aan de allerkleinsten. Tijdens de Krokusvakantie worden speciaal voor hen een aantal tv-helden uitgenodigd. Hierbij een overzicht van de komende meet & greets:

9 februari: Kampioenen Mark en Bieke
16 februari: Tom Waes
1 maart: Rox
6 maart: Merel van Amika
7 maart: Oswald en Mellanie – Galaxy Park
9 maart: Lowie en Jana – Thuis
16 maart: Ben Crabbé
30 maart: Marcel Vanthilt

Check www.langlevedetv.be voor verdere updates.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here