N-VA maakt topkandidaten Brussel bekend

Paul De RidderNa het congresweekend is de N-VA helemaal klaar voor de campagne. Met een sterke visie en met sterke kandidaten. Dat geldt ook voor Brussel. Eerder was al bekend gemaakt dat Johan Van den Driessche en Karl Vanlouwe respectievelijk de Brusselse en Vlaamse lijst zouden trekken.

Op de tweede plaats voor het Brussels Hoofdstedelijk Parlement staat Liesbet Dhaene. Zij is een 37-jarige juriste uit Oudergem. Op drie staat Cieltje Van Achter. Zij is beleidsmedewerkster bij de Vlaamse Overheid (Departement Internationaal Vlaanderen) en woont in Schaarbeek. Op de vierde plaats staat Dirk Berckmans. Berckmans is ambtenaar bij de FOD Financiën en sinds 2012 gemeenteraadslid in Sint-Jans-Molenbeek voor de N-VA.

Lijstduwer is zetelend Brussels parlementslid Paul De Ridder. Eerste opvolger is Lieven De Rouck. De Rouck is parlementair medewerker en voorzitter van N-VA Brussels Hoofdstedelijk Gewest sinds 2010. De Ridder en De Rouck wonen beiden in Brussel stad.

N-VA-senator Karl Vanlouwe uit Ganshoren trekt de Vlaamse lijst. Sara Rampelberg (Jette), al jaren actief binnen de Brusselse N-VA-geledingen, staat op de tweede plaats. Zij werkte lang als leerkracht talen, maar momenteel werkt ze als bediende bij een multinational. Lijstduwer is Magda Debrouwer. Zij komt uit de farmaceutische sector en is voorzitter van de afdeling N-VA Brussel-stad. Eerste opvolger is Lieven Tack. Hij woont in Sint-Joost en is professor aan het Europacollege en adjunct-kabinetschef bij minister Bourgeois.

Brussels lijsttrekker Johan Van den Driessche: “Deze stad moet meer ambitie hebben. De N-VA wil scoren in Brussel. Want ook Brussel heeft nood aan Verandering voor Vooruitgang. We gaan daarom naar de kiezer met sterke kandidaten: mensen met verschillende interesses, beroepen, achtergronden,… maar allemaal geëngageerde Brusselaars.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here