FLAMENCO-AVOND IN CC ASSE

Didier VerriestOp vrijdag 14 februari (cultuurzaal Oud Gasthuis – 20.30 uur) organiseert Cultuurcentrum Asse een Flamenco-avond. Centrale gast is Brusselaar Federico Ordoñez, één van de belangrijkste Flamenco-dansers in België. Bij ‘Ambos Lados’ bundelt hij Flamenco-muziek, -zang en –dans. CC Asse biedt deze avond aan in haar gezellige tafelformule. Tickets zijn verkrijgbaar via www.ccasse.be en via 02/ 456 01 60.

Flamenco is een muziek- en dansgenre dat onlosmakelijk verbonden is met de Spaanse cultuur en waarin het uitdrukken van gevoelens, van wanhoop tot vreugde, centraal staan. Het is ontstaan gedurende de 19e eeuw met name in de zuidelijke delen van Spanje.

De basis van de flamenco wordt gevormd door de cante, de flamencozang, begeleid door de flamencogitaar en palmas (het klappen). De baile flamenco, de flamencodans, is expressief en krachtig. Kenmerkend zijn de vaak sierlijke handbewegingen en het snelle voetenwerk.

Van beide zijden

Op vrijdag 14 februari stelt Flamenco-danser Federico Ordonez, één van de belangrijkste dansers van het genre in België, zijn nieuw project “Ambos Lados” voor in de cultuurzaal Oud Gasthuis.

‘Ambos Lados’ (‘Van beide zijden’) is het gloednieuwe project van Ordoñez. In deze voorstelling geeft hij uiting aan belangrijke levenservaringen zoals het verlies van een zielsverwant, zijn menselijke verlangens en de kracht die hem drijft om te leven voor zijn passie en die het vuur voor de dans in hem aanwakkert.

‘Ambos Lados’ staat symbool voor deze persoonlijke zoektocht. De verwarring die men kan voelen tegenover het onbekende of door onzekerheid, alsook markante gebeurtenissen in eenieders leven zoals de dood of het einde van een liefdesrelatie. Een reis vol tegenstrijdigheden.

met:
Federico Ordoñez: dans
Carmen Fernandez: zang
Alexander Gavila: gitaar
Miguel Sanche: percussie

www.labarraca.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here