Het N-VA congres voor- en achter de schermen

nvaHet N-VA congres verandering voor vooruitgang voor- en achter de schermen.

Vrijdagnamiddag omstreeks 16u mocht de commissievoorzitter Ben Weyts het congres openen voor meer dan 2000 aanwezigen. Na een bezielende openingstoespraak was het tijd om een grote internationale spreker aan te kondigen. Niemand minder dan de gerenommeerde Nederlander en voormalig Europees Commissaris Frits Bolkestein, de ‘éminence grise’ van de Nederlandse liberale partij VVD pleitte in zijn toespraak voor Eurorealisme. Daarna was het de beurt aan Ben Weyts om de drie ‘M/V’s’ – Moedige Vlamingen – die resoluut kiezen voor Verandering voor Vooruitgang: Herman De Bode, Manuela Van Werde en Peter De Roover voor te stellen. Ook Manuela liet zich gelden en zei ik zal waarschijnlijk gevraagd worden of ik de Vlaamse Leeuw ken wel beste vrienden zei ze niet alleen de Vlaamse Leeuw, maar ook gebed voor Het Vaderland zelfs Waar Maas en Schelde vloeien. En ze vervolgde net of ze aan een CD&V-er vragen of hij het onze vader kent en alle weken naar de mis gaat? Wat haar vanuit de zaal een luid applaus opleverde! Tussendoor kregen de congresganger nog het bezoek van achtereenvolgens Verhofstadt, Di Rupo en Paul Van Vliet in de persoon van Dirk Denoyelle. Daarmee zat de eerste avond erop en kon ’s anderendaags het grote werk beginnen.

Zaterdagmorgen vanaf 10.00u begonnen de verwerking van de amendementen op de verschillende resoluties in drie aparte zalen .Het ging er bij momenten hevig aan toe maar steeds hoffelijk en beleefd, het waren hoogstaande discussies. En er werd ook voor het eerst gestemd met stemkastjes waardoor de leden onmiddellijk het resultaat konden aflezen op grote schermen. Later op de avond ging de congrescommissie nog samen zitten om alles netjes af te ronden voor ‘sanderendaags.

De zondag begon met de stemming over de voorgelegde resoluties en werden één voor één door meer dan 4000 leden goedgekeurd, democratie ten top! Daarna was het de beurt aan de grootste komiek van Vlaanderen namelijk niemand minder dan Urbanus kwam zijn steun aan de partij betuigen. De lachsalvo’s klonken door de zaal. Na Urbanus was het dan de beurt aan de Nationaal voorzitter Bart De Wever om de slottoespraak te houden. Daarna keerde iedereen moe maar voldaan naar huis terug!

Enkele nabeschouwingen volgens J.E uit Dilbeek: “Een heel goed tot in de puntjes georganiseerd congres, spijtig dat niettegenstaande alle commissievergaderingen zaterdag voor de pers toegankelijk waren blonken onze nationale T.V zenders weer uit door hun afwezigheid. Op VRT vrijdagavond een koel bericht tussen de items door “Manuela Van Werde” Klarapresentatrice en bekend van Vlaanderen Vakantieland stapt over naar de N-VA. Geen beeldje, geen gesprek met de congresvoorzitter, zelfs niet met Frits Bolkestein. Zondag werd er één item uitgelicht “N-VA gaat voor een onafhankelijk Vlaanderen” Beste journalist dat staat wel in artikel 1 van de beginselverklaring! Is dat nieuws??? VTM deed al niet veel beter want waar het eigenlijk over het congres moest gaan kwam Minister President Peeters minuten lang zijn gal spuwen over het confederalisme van N-VA. En als klap op de vuurpijl mocht ‘s anderendaags Urbanus in Ter Zake gaan uitleggen waarom hij sympathie had voor N-VA.? Hebben ze dat aan Geert Hoste ook gevraagd toen hij optrad voor OVLD? Conclusie: De neutrale pers behoort tot het verleden!” aldus J.E uit Dilbeek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here