Gemeente Denderleeuw start vrijwilligerspoule op

computerDe gemeente Denderleeuw start vrijwilligerspoule op

Het gemeentebestuur van Denderleeuw start met een gloednieuw initiatief: de vrijwilligerspoule. De gemeente zoekt daarom vrijwilligers die zich voor bepaalde sociale en culturele projecten willen inzetten. Geëngageerde inwoners die enkele uurtjes vrij hebben en hun vrije tijd graag nuttig gebruiken voor iets waarvoor mensen hen heel dankbaar zullen zijn, worden dan ook van harte uitgenodigd op de infoavond in Den Breughel op donderdag 6 februari om 19 uur.

In 2014 starten de gemeentediensten een vrijwilligerspoule op voor allerhande activiteiten en taken in Denderleeuw. Er staan al 2 concrete projecten in de stijgers: De Buurtcomputer die op 1 maart uit de startblokken schiet en tal van laagdrempelige initiatieven in het vrijetijdsaanbod vanaf het najaar.

Deel uw kennis bij De Buurtcomputer
Wie op heel korte termijn wil starten, kan zich opgeven voor het gloednieuwe project De Buurtcomputer. “Onder deze noemer openen dit jaar 3 openbare computerruimten de deuren in Denderleeuw waar mensen uit de buurt met een computer kunnen (leren) werken”, legt Jan De Nul, schepen van ICT, uit.

“In onze huidige maatschappij is het gebruik van nieuwe media onmisbaar geworden. Mensen die er geen toegang toe hebben of geen computervaardigheden hebben, dreigen uitgesloten te worden. Daarom gaan we vanaf begin maart met De Buurtcomputer van start in de bib, het Huis van de Sociale Economie en de cafetaria van het OCMW. Mensen zullen er op een heel eenvoudige manier kunnen kennismaken met de mogelijkheden van computer en internet. Wie dat wil kan zijn/haar computervragen stellen tijdens inloopmomenten en kennismakingslessen. Zo wil De Buurtcomputer de digitale kloof helpen verkleinen.”

Om een zo goed mogelijke begeleiding te verzekeren, is het gemeentebestuur op zoek naar vrijwilligers. We zoeken mensen die hun basis computerkennis willen delen met beginners. U krijgt een opleiding dus u hoeft zeker geen computertechneut te zijn!

Meer info bij Lieselot Breynaert: lieselot.breynaert@denderleeuw.be – 053 640 697

Engageer u in het vrijetijdsaanbod
De Afdeling Vrije Tijd staat in samenwerking met andere gemeentelijke diensten en externe partners in voor een breed vrijetijdsaanbod. “Ook onze talrijke verenigingen en hun vrijwilligers werken keihard. Toch merken we dat sommige groepen maar moeilijk de weg vinden naar het vrijetijdsaanbod van de gemeente en de verenigingen”, merkt cultuurschepen Alberic Sergooris op. “Daarom zet het gemeentebestuur sterk in op het bereiken en betrekken van maatschappelijk kwetsbaren bij het vrijetijdsaanbod. Met laagdrempelige initiatieven willen we een opstapje bieden aan mensen in sociaal isolement of mensen in armoede. En daarbij is de ondersteuning van vrijwilligers hard nodig!”

De vrijwilligers kiezen zelf hoeveel tijd ze kunnen vrijmaken en waarvoor ze zich wil inzetten: de toog openhouden, de kassa bemannen, koken, een babbeltje slaan,… Ook bij het bedenken van nieuwe laagdrempelige initiatieven kunnen ze uiteraard hun steentje bijdragen!

Meer info bij de Afdeling Vrije Tijd: cultuur@denderleeuw.be – 053 645 400

Kom naar het infomoment!
Wie zich aangesproken voelt en graag meer wil weten, is van harte welkom op donderdag 6 februari om 19 uur in Den Breughel (Dorp 11) om te luisteren wat een engagement als vrijwilliger inhoudt. We geven u alle info en wisselen graag van gedachten.

Kunt u er niet bij zijn? Neem dan gerust contact op voor meer info op het nummer 053 645 400.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here