De deputatie keurde subsidies voor toeristische evenementen in Aalst goed

eddycouckuytDe deputatie keurde onder impuls van gedeputeerde Eddy Couckuyt een aantal subsidies toe in het kader van grote toeristische evenementen in Aalst. De motivering is de uitstraling van de projecten over de stadsgrenzen heen. De ingediende projecten voldoen aan de noodzakelijke voorwaarden en bieden een bijdrage aan het toerisme in de streek.

Volgende projecten kregen steun:

• De zondagsstoet met Carnaval in Aalst (5000 EURO) Carnaval Aalst heeft een bovenlokale uitstraling en draagt bij tot het versterken van de toeristische troeven van onze Provincie. De erkenning als werelderfgoed is hierbij ook een belangrijke factor.
• Cirk! Aalst (5000 EURO) Sinds enkele jaren organiseert de stad Aalst dit evenement. Een gratis spektakel, gespreid over de hele stad en over verschillende dagen. De meerwaarde voor het toerisme in onze streek is zeer duidelijk. Het evenement heeft dan ook een belangrijke provinciale uitstraling.
• Week van de landelijkheid (Faluintjesstreek)( 2500 EURO) De Faluintjes hebben reeds een jarenlange toeristische traditie. Elk jaar opnieuw slagen de organisatoren erin om van dit evenement een toeristische trekpleister te maken. Het bekendmaken van de landbouw in de streek, met oog voor folklore en geschiedenis , is voor onze provincie zeer belangrijk en beperkt zich niet enkel tot het lokale niveau.

Bron: Gedeputeerde Couckuyt www.eddycouckuyt.be en www.oost-vlaanderen.be/couckuyt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here