Aalsterse taxi’s krijgen opnieuw een standplaats aan het station

spendTaxi’s keren terug naar Statieplein

“De Aalsterse taxi’s krijgen opnieuw een standplaats op het Statieplein”, vertelt schepen van Mobiliteit Dylan Casaer (SD&P). Gisteren keurde de gemeenteraad immers het aanvullend verkeersreglement voor het vernieuwde plein goed.

Na de volledige heraanleg van het Statieplein werd de verkeerssituatie op het Statieplein drastisch gewijzigd. “Het plein is veiliger en overzichtelijker, maar ook voor de taxichauffeurs veranderde er een en ander”, zegt Casaer. “Zij moesten voortaan parkeren in de Majoor Claserstraat. Al vlug bleek dit echter geen ideale situatie. Daarom krijgen zij opnieuw een standplaats op het heraangelegde plein. Tussen de Majoor Claserstraat en de Vooruitgangstraat wordt een parkeerzone voorbehouden voor taxi’s ingesteld. Op de weg wordt dit duidelijk gemaakt met een markering TAXI en uiteraard komen er de nodige verkeersborden. Op de huidige taxistandplaatsen in de Majoor Claserstraat voorziet de stad bijkomende parkeerruimte voor mindervaliden.”

Schepen van Openbare Werken en Stadsvernieuwing Ann Van de Steen (SD&P) is tevreden dat er een oplossing is gevonden voor de taxi’s. “De nieuwe standplaatsen doen zeker geen afbreuk aan de uitstraling van het nieuwe plein. Het kan misschien zelfs zorgen voor bijkomende sociale controle”, aldus Van de Steen.

Het aanvullend reglement moet nu eerst nog ter kennisgeving overgemaakt worden aan de Vlaamse overheid. “Een week later kunnen we starten met de plaatsing van de borden en het aanbrengen van de markeringen”, legt Dylan Casaer uit. “Tegen half maart kunnen de taxi’s op hun nieuwe standplaats terecht.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here