Sarah Smeyers doet Patrick De Smedt en Sam Van De Putte blozen

aalst sarahSarah Smeyers doet Patrick De Smedt en Sam Van De Putte toch een beetje blozen.

De gemeenteraad gaf gisterenavond zijn goedkeuring aan het OCMW-meerjarenplan, dat eind vorig jaar al groen licht had gekregen van de OCMW-raad. Voor de twee kersverse oppositieleden Patrick De Smedt en Sam Van De Putte was dat een gedroomde gelegenheid om nog maar eens uit te pakken met absurde karikaturen over het sociaal beleid in Aalst. Dat was echter buiten OCMW-voorzitster Sarah Smeyers gerekend, die in een kordate repliek punt voor punt de holle slogans van De Smedt en Van De Putte weerlegde. “Aan de hand van halve waarheden wordt een vals beeld opgehangen”, zei Sarah. “Op die manier wordt het imago van onze hele stad beschadigd, tot in de nationale pers toe: dat pik ik niet meer”.

De twee socialisten hadden zich hun vuurdoop als oppositieraadslid wellicht anders voorgesteld, want Sarah zwaaide ook nog met het verkiezingspamflet ‘Patrick’ dat De Smedt uitgaf tijdens de verkiezingscampagne. Daarin werd gepleit voor een streng ‘voor wat, hoort wat’-beleid, precies zoals nu in het OCMW wordt toegepast. “Beste Patrick, ik herken u bijna niet meer!”, merkte Sarah op, wat tot hilariteit leidde in de zaal. Ze besloot: “Wij doen nu wat u in 2012 zelf nog zei. N-VA komt niet alleen de eigen verkiezingsbeloftes na, maar ook die van Patrick De Smedt. En dat is graag gedaan”.

6 REACTIES

  1. Natuurlijk Ann Renneboog..alleen was het inhoudelijk af en toe wat flou,op tijd bijgestuurd door Fin.beheerder Dirk de Pauw ons aller bekent…het was inderdaad een mooi stukje POLITIEK TONEEL was zelfs GESPEELD boos met de nodige oneliners steeds herhalend, hopend dat deze overgenomen werden door de media en een stevige knipoog op einde als steun voor een schepen die het de laatste tijd nogal moeilijk had..indien je aanwezig was had je dit ongetwijfeld ook opgemerkt,dat het warm was binnen vandaar die blos…

  2. Ter aanvulling vandaag artikel in HLN o.a.de repliek van Sarah Smeyers op de aantijgingen van P.D.S. over koud Aalst … Binnen het sociaal comité beslissen we samen en op basis van een objectieve afsprakennota wat wel en wat niet op onze financiële steun kan rekenen. Dit is de enige correcte en moderne manier van werken ! In de jaren dat collega V.D. Borght voorzitter OCMW was draaide dit bedrag van steun in speciën rond de 300.000€/jaar. Na de aanstelling van haar opvolger P. De Smedt ( SP.A ) schoten deze bedragen de lucht in of tot 914.000€/jaar. Het scheelde niet veel of ik had mijn geloof in Sinterklaas weer teruggevonden aldus Sarah S. Wanneer je dit leest val je echt achterover hoe één individu hier in Aalst St. Maarten kon spelen het ganse jaar door !!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here